HM IS spelade ut blekt HFK: "Årets sämsta match av oss"

HM IS kunde ha kört över Hultsfred på hemmaplan med stora siffror, men vann till slut med 3–1. "En riktigt stark laginsats. Det är bara effektiviteten som saknas", sa HM IS-tränaren Andreas Stejdahl.

HM IS målskyttar i 3-1-segern hemma mot Hultsfred. Fr.v: Kalle Hjelmland, Erik Stejdahl och Kristoffer Oskarsson.

HM IS målskyttar i 3-1-segern hemma mot Hultsfred. Fr.v: Kalle Hjelmland, Erik Stejdahl och Kristoffer Oskarsson.

Foto: Privat

Fotboll2024-05-09 18:32

HM IS tog snabb revansch för 1–0-förlusten borta mot Ariel tidigare i veckan. Laget radade upp heta chanser och borde ha fått med sig mer än två mål. 1–0 kom tidigt efter en hörna där Kalle Hjelmland kom i andra vågen och placerade bollen invid stolpen.

2–0 kom i 37:e minuten efter att Simon Stejdahl hittat fram till Erik Stejdahl som hittade rätt med ett läckert avslut.

– Jag var väldigt missnöjd med första halvlek. Det såg ut som vi inte ville vara där ute på planen, sa HFK-tränaren som ändå kunde glädjas åt att HFK reducerade till 2–1 innan halvtid.

Charlie Olsson gjorde målet på ett långskott som var lagets första chans.

I andra halvlek fick HFK lite bättre fart på spelet, men skapade inget av värde. Istället stängde Kristoffer Oskarsson matchen i 66:e minuten med 3–1 efter en snabb omställning.

– En oerhört stark insats av hela laget. Backlinjen var i princip felfri och vann alla dueller. Hade vi varit lite mer effektiva framåt kunde vi ha vunnit med 6–1 lika gärna, sa Andreas Stejdahl som valde att lyfta fram alla spelare i sitt lag.

Hultsfred har tappat rejält efter sin fina inledning och tränaren Anders Larsson var otroligt besviken efter matchen.

– Det är helt klart årets sämsta match av oss. Den enda spelaren som är värd ett omnämnande är Charlie Olsson. Vi måste ladda om och höja oss rejält till måndagens derby mot IFK Tuna borta, sa han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!