Lyckade draget – ändrade i paus: "Vi fick effekten vi ville"

Två vinnarlag. Två bra lag. Nu möttes de. Hur gick det?Jo, Hebe-seger. "Vi fick effekt av ändringarna i paus", säger tränaren Felix Andersson efter 3–0 mot Frödinge.

Måljubel. Hebe vann rättvist toppmötet mot Frödinge.

Måljubel. Hebe vann rättvist toppmötet mot Frödinge.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-05-08 20:46

Hebe och Frödinge har tippats i toppen av de flesta i Vimmerbysexan. 

Vi förstår det. När lagen möttes på Silvervallen under onsdagen framgick det ganska tydligt att...jo, det här är två kommande lag i toppen. Något som de också visat fram till just den här matchen. Båda lagen hade full pott inför den tredje omgången. 

Som ni såg i inledningen i texten blev det hemmaseger – och det fullt välförtjänt. Något som också FBSK-tränaren Urban Svensson höll med om:

– Det är bara konstatera att vi förlorar mot ett lag som är bättre än oss. Och tja, jag kan inte vara besviken egentligen. Alla mina killar tog ut sig rejält och försökte verkligen, säger han.

Efter en spelmässigt ganska jämn första halvlek, tryckte Hebe gasen i botten efter paus. 0–0 blev alltså 3–0.

Och de svartvita fick sprutt på spelet efter ett antal lyckade förändringar till den andra halvlekens start. 

undefined
Nöjd. Hebes tränare Felix Andersson fick se sitt lag vinna mot Frödinge.

– Nämen så var det. Vi flyttade upp "Basse" (Sebasthian Svensson) på mittfältet och bytte bland annat position på Rasmus Sandsborg och William Music. Det gav effekt, säger tränaren Andersson belåtet efter toppmötet och derbysegern. 

Han basar över ett riktigt intressant och spännande lag. Det fick vi se, på en ganska svårspelad gräsmatta i Silverdalen. Rent tekniskt såg man tydliga skillnader mellan de här lagen. Stundtals kombinerade Hebe vackert och på bättre planer framöver kommer de garanterat att ha en växel till att lägga i. 

Avgörandet så. 

Efter flera högkvalificerade chanser i matchen lyckades till slut Rasmus Sandsborg spräcka målnollan för Hebe. Att det var något märkligt spelade ingen roll för vare sig honom eller laget. På något sätt fick han med sig bollen och kunde enkelt sätta 1–0 efter en timmes spel. Kort senare kom tvåan genom notoriske målskytten Johan "Happe" Nilsson. Han nickade snyggt in Melker Johanssons inlägg från höger. Och till slut fick även William Music skriva in sig i målprotokollet. Den tekniske och sevärde mittfältaren/anfallaren skapade massor av möjligheter. Bland annat hade han ett ruggigt skott från långt håll i virket innan han gjorde 3–0 när han rundade Frödinges skicklige målvakt Robert Nilsson och fick bollen i nät. 

undefined
Matchens gigant. Hebes mittback och kapten Robin Söderholm var suverän i toppmötet.

Här är betygen från matchen och de spelare vi tyckte var bäst i respektive lag. 

Hebe:

4 Stjärnor: Robin Söderholm

En gigant förvarsmässigt. Suverän insats av kaptenen och mittbacken i Hebe. Satte nästan inte en fot fel i det här toppmötet. 

3 Stjärnor: William Music

Tekniskt mycket skicklige Music var svårfångad och bjöd på flera bra prestationer. Skapade en mängd chanser och fick till slut göra mål. 

2 Stjärnor: Sebasthian Svensson

Knappast någon skräll. Alla känner till hans höga kapacitet och det visade han mot Frödinge. Var bra rakt igenom. både som back och mittfältare. 

1 Stjärna: Melker Johansson

Snabb, kreativ och hårt jobbande. Yttern gjorde en stark insats och assisterade bland annat snyggt till 2-0-målet. 

Frödinge:

3 Stjärnor: Robert Nilsson

Visst, Hebes ledningsmål såg aningen märkligt ut, men i övrigt var Frödinges målvakt suverän. Stod för massor av bra räddningar i det här mötet. 

2 Stjärnor: Viktor Svensson

Mittbacken var en av Frödinges bästa spelare. Låg ofta rätt i positionsspelet och var mycket stabil. 

1 Stjärna: Kim Johansson

Man vet nästan alltid vad man får av rutinerade Kim. Inget undantag mot Hebe. Mittfältaren/backen glänste inte, men är så klok i spelet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!