Blom tar VM som ett genrep inför KÄsan

VM-debut. Vimmerby MS-föraren Robert Blom startar i juniorklassen nÀr en VM-deltÀvling i enduro avgörs i Skövde. "Jag har inga ambitioner att nÄ en framskjuten placering. Jag ser det som ett led i matchningen inför KÄsan pÄ hemmaplan i höst", sÀger 21-Äringen.

Robert Blom frÄn Vimmerby MS gör VM-debut i Skövde i helgen.

Robert Blom frÄn Vimmerby MS gör VM-debut i Skövde i helgen.

Foto: Torbjörn Allvin

Enduro2023-06-02 06:00

Blom Àr ett namn som förpliktigar i motorkretsar i Vimmerby. Robert har visat stor talang pÄ hojen, men skador har bromsat upp hans framfart pÄ senare Är.

– Jag Ă„kte pĂ„ ett rejĂ€lt bakslag 2021 nĂ€r jag kraschade och bröt bĂ„de lĂ„rbenet och handen. Jag försökte mig pĂ„ en comeback förra vĂ„ren, men kĂ€nde att kroppen inte var redo. Nu kĂ€nner jag mig i princip Ă„terstĂ€lld efter att ha blivit av med alla spikar och skruvar som behövdes för att fĂ„ alla delar pĂ„ plats. Jag kĂ€nner inte av det alls nĂ€r jag kör.

I de tre första deltÀvlingarna av SmÄlandscupen har Blom tagit tvÄ segrar och en andraplats. NÄgra ambitioner att nÄ en pallplats i VM-deltÀvlingen i Skövde har han dÀremot inte.

– Nej, jag stĂ€ller mest upp för att fĂ„ en tuff tĂ€vling pĂ„ hemmaplan. Det Ă€r alldeles för hĂ„rt motstĂ„nd, men det Ă€r alltid kul att se hur man stĂ„r sig.

TÀvlingen Àr ocksÄ ett led i matchningen inför Ärets stora uppgift. NovemberkÄsan pÄ hemmaplan i höst.

– Det har varit mitt stora mĂ„l hela tiden och det jag haft som motivation nĂ€r jag trĂ€nat för att komma tillbaka efter skadan.

Hur lÀgger du upp sÀsongen fram till KÄsan?

– Det Ă€r en svĂ„r balansgĂ„ng. Jag kommer att tĂ€vla en del, men inte för mycket. Jag vill inte riskera att Ă„ka pĂ„ en ny skada inför kĂ„san.

VM-deltÀvlingen inleddes pÄ torsdagen med ett Supertest och fortsÀtter sedan pÄ fredag och lördag med en rad strÀckor.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!