Skulderna är betalda – nu satsar hotellet på evenemang

Hotell Dacke har betalat av sina skulder och fått tillbaka serveringstillståndet. Nu satsar ägaren på musikunderhållning, bilträffar, grillkvällar och oktoberfest. "Det kommer att bli mycket mer liv och rörelse på hotellet i Virserum", säger Jorma Isomettä.

Hotell Dacke har lyckats betala av sina skulder och fått tillbaka både serveringstillståndet och F-skattsedeln. "Det är svårt att greppa. Det är fantastiskt", säger Jorma Isomettä.

Hotell Dacke har lyckats betala av sina skulder och fått tillbaka både serveringstillståndet och F-skattsedeln. "Det är svårt att greppa. Det är fantastiskt", säger Jorma Isomettä.

Foto: Jimmy Larsson

Virserum2024-04-27 18:00

För några år sedan gjorde Kronofogden flera försök att sälja Hotell Dacke, men intresset var lågt och försäljningen slutfördes aldrig. Till slut valde myndigheten att häva utmätningsbeslutet.

Jorma Isomettä och hans fru Sohee har fortsatt att driva hotellverksamheten, vilket har gett resultat.

– Skulderna är betalade och både F-skattsedeln och serveringstillståndet är tillbaka. Jag har gröna papper överallt nu, säger Jorma Isomettä.

– Vi fick jobba ihop det, jag och min fru, ensamma. Vi har inte haft några anställda på fem år. Vi gav aldrig upp. Nu hoppas vi att det vänder för hotellet och att vi kan börja bygga en stabil verksamhet här. Om vi får en bra sommar kanske vi till och med kan utöka personalstyrkan.

undefined
"Ungefär 60 procent av våra hotellrum är uthyrda inför sommaren. Vi har ett väldigt bra bokningsläge just nu", säger Jorma Isomettä.

Vimmerby Tidning har varit i kontakt med Kronofogden som bekräftar att Jormas Hotell i Virserum AB har noll kronor i skuld hos myndigheten i dagsläget.

Enligt Jorma Isomettä fick hotellet tillbaka sitt serveringstillstånd i mitten av mars, vilket gör det möjligt att satsa på evenemang.

– Det är någonting som vi har velat göra hela tiden, men vi har varit bromsade under den här perioden vi har bråkat med Kronofogden och inte haft F-skattsedel.

Han upplever att både lokalbefolkningen och nyinflyttade vill att hotellet återigen blir en mötesplats i samhället.

– Vi har anställt lite personal som avlastar med en del enklare arbeten på hotellet, så vi har mer energi till att ha kvällsverksamhet. Serveringstillståndet har varit helt avgörande för den här typen av arrangemang.

Första evenemanget, en konsert med Eddies Drängar som spelar Eddie Meduza-covers, arrangeras lördagen den 18 maj i hotellets stora matsal.

– 28 biljetter är sålda just nu, så det är tio procent sålt redan i förköp på en vecka.

undefined
Hotellet arrangerar sin egen oktoberfest i slutet av september. Tanken är att festen ska bli en tradition. "Vi hoppas på att det kommer många nyinflyttade tyskar."

Dessutom utlovas bilträffar varje tisdagskväll under sommaren och grillkvällar på fredagarna, med trubadurunderhållning i båda fallen.

– Så det kommer att bli mycket mer liv och rörelse på hotellet i Virserum. Det ser vi fram emot.

Även i höst finns evenemangsplaner.

– Sista helgen i september planerar vi att ha en stor oktoberfest där medarrangörerna är nyinflyttade tyskar som är vana vid att arrangera oktoberfest i sitt före detta hemland, säger Jorma Isomettä som även utlovar en större kräftskiva och räkfrossa till hösten och vintern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!