Haddar i hÀndelsernas centrum flera gÄnger om: "Dramatiskt"

Ibrahim Haddar har stÄtt i hÀndelsernas centrum för Vimmerby IF pÄ sistone. I lördags fick han rött kort och pÄ tisdagen blev han matchvinnare i cupen. Dessutom fick han Äka till sjukhus. "Det har varit dramatiskt", sÀger han.

Ibrahim Haddar blev matchvinnare för Vimmerby IF i cupen, men Äkte pÄ en skada och har dessutom en avstÀngning framför sig.

Ibrahim Haddar blev matchvinnare för Vimmerby IF i cupen, men Äkte pÄ en skada och har dessutom en avstÀngning framför sig.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-04-24 13:50

Ibrahim Haddar lĂ€mnade Hultsfred för spel med Vimmerby IF i division 3 inför den hĂ€r sĂ€songen. I tisdags spelade han en avgörande roll nĂ€r VIF slog ut IFK VĂ€stervik i SmĂ„landscupen. Han gjorde tvĂ„ av mĂ„len i 3–2-segern.

– Jag kvitterade till 1–1 pĂ„ straff och sedan löpte jag mig fri frĂ„n halva plan och fick en perfekt lĂ„ngboll frĂ„n mĂ„lvakten Edvin Johansson och gjorde 3–1. Det var en skön seger, sĂ€rskilt med tanke pĂ„ att vi stĂ€llde upp med mĂ„nga ungdomar i laget och lyckades besegra ett starkt lag frĂ„n femman.

NÀr Sporten nÄr Haddar pÄ onsdagen har han precis varit pÄ sjukhuset i VÀstervik och kollat upp sin nÀsa.

– Jag fick en boll i ansiktet i den 65:e minuten och blödde en hel del. Jag kunde Ă€ndĂ„ spela vidare, men efter matchen hade jag ont. Jag trodde först att nĂ€san kunde vara bruten, men pĂ„ sjukhuset sa de att den bara var rejĂ€lt svullen. Jag ska vila fram till mĂ„ndag nu och sedan ska jag försöka fĂ„ tag pĂ„ en mask att ha som skydd för ansiktet.

Haddar missar dÀrmed Vimmerbys match borta mot NÀssjö pÄ fredag, men det var klart sedan tidigare.

Han Äkte nÀmligen pÄ ett rött kort i lördagens match mot Haga. Utvisningen rÀknades som grov och kommer innebÀra flera matchers avstÀngning.

Hur ser du pÄ situationen?

– Som jag förstod det sĂ„ ska domaren ha uppfattat det som att jag har försökt skalla en motstĂ„ndare, men det gjorde jag inte. Jag ser det som att motstĂ„ndaren filmar.

Ärendet ska upp i disciplinnĂ€mnden under kommande vecka och dĂ€r faststĂ€lls hur lĂ„ng avstĂ€ngningen blir.

BÄde Haddar och Vimmerby IF har annars inlett sÀsongen starkt.

– DĂ€rför kĂ€nns det extra trĂ„kigt att kanske behöva missa ett par matcher i det hĂ€r lĂ€get. Dessutom Ă€r truppen skadedrabbad för stunden. Det Ă€r nĂ€stan lite komiskt för efter varje trĂ€ning och match Ă€r det en eller tvĂ„ spelare som rĂ„kat ut för nĂ„got, sĂ€ger Haddar med en suck.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!