Stark insats gav fjärde segern: "Siffror i underkant"

HM IS har fått en flygande start på serien. På lördagen kom fjärde segern via 4–2 borta mot Stjärnan. "Det är riktigt kul och vi borde ha vunnit med ännu större siffror", säger Roger Olofsson i lagledningen.

Kristoffer Oskarsson och Emil Sjökvist gjorde målen när HM IS vann mot Stjärnan borta.

Kristoffer Oskarsson och Emil Sjökvist gjorde målen när HM IS vann mot Stjärnan borta.

Foto: Privat

Fotboll2024-05-18 18:16

Hjältevad/Mariannelund var inställda på att få kriga för nytt kontrakt inför säsongen, men ligger nu fyra i tabellen efter att ha tagit sin fjärde seger i sjätte omgången mot Stjärnan.

– Vi fick en tuff start och släppte in 1–0 efter en frispark där vi tappade markeringen.

Det störde inte laget nämnvärt. HM IS spelade väldigt bra och radade upp chanser. Med bättre utdelning kunde de haft betydligt mer än 2–1 i halvtid.

De som hittade rätt i första var Emil Sjökvist och Kristoffer Oskarsson. Den förstnämnde mötte upp en hård passning från Jonatan Green på första stolpen. Sedan höll sig Oskarsson påpassligt framme och gav laget ledningen.

Emil Sjökvist ökade på sin målskörd i andra genom att göra båda målen för HM IS.

– Han har hittat formen på allvar nu efter att inte ha varit med från början och är riktigt stark. Han får plus tillsammans med bröderna Filip och Dennis Davidsson som sliter kopiöst på mitten.

Stjärnan hyfsade till siffrorna på slutet till 4–2, men det var i princip den enda chansen de hade.

– Vi öste på riktigt starkt i andra halvlek och radade upp chanser. 4–2 var verkligen siffror i underkant.

– Det är alltid svårt att komma till Påskallavik och spela och det var faktiskt första gången som vi lyckades besegra Stjärnan här. Det är viktiga poäng vi tar med oss, sa Roger Olofsson belåtet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!