Stark start på kvalet – en seger till räcker

Efter en tuff säsong fick Vimmerby BK kvala sig kvar i ettan. I första delen av kvalet fick VBK uppleva segerglädje igen och Frida Sethsson hyllade insatsen. "Det var helt fantastiskt. Jag kände redan på inspelningen att vi var helt rätt på det", sa hon.

Frida Sethsson var väldigt nöjd med VBK:s insats i kvalet mot Kasi.

Frida Sethsson var väldigt nöjd med VBK:s insats i kvalet mot Kasi.

Foto: Magnus Strömsten

Bowling2024-04-28 14:22

VBK ställdes mot Kasi på neutral plan i Linköping på lördagen. Vimmerby angav tonen från början och vann första matchen med klara 16-4.

– Jag kan knappt minnas när vi slog så högt som 6 850 senast. Men det var inte helt oväntat att vi skulle spela bra. Vi trivs på banorna i Linköping och det kändes redan på inspelningen att vi var rätt på det. 

I kvalet är det två matcher och först till tre poäng som gäller. 

– Det kan vara lite lurigt, men vi har många spelare i laget som har rutin av det.

Det blev jämnare i andra matchen, men efter 10-5 efter tre serier gav Kasi upp.

– Matchen var jämnare än siffrorna visar, men känslan var ändå att det skulle gå vägen hela tiden. Tidigare har vi grävt ned oss så fort det blivit motgångar. Nu klev alla spelare fram och visade att de ville avgöra.

VBK ställs nu mot Wåxnäs från Karlstad i en helt avgörande match nästa helg.

– Det är skönt att ha den här insatsen med oss i ryggen till den matchen. Det är inte klart var matchen kommer spelas, men det blir samma oljeprofil igen och det är bra.

VBK:s bästa poängplockare i första matchen: Daniel Stefansson 948, Robin Stefansson 921, Jonathan Widström 895, Frida Sethsson 850, Isac Wall 849, Axton Sandberg 834.

VBK:s bästa poängplockare i andra matchen (tre serier): Isac Wall 714, Jonathan Widström 665, Frida Sethsson 660, Peter Svensson 623, Daniel Stefansson 614.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!