Svartsjukedrama ledde till misshandel på apoteket

För drygt ett år sedan misshandlades en kvinna på ett apotek i Vimmerby. Nu döms en kvinna i 25-årsåldern för misshandeln.

En kvinna döms för misshandel, ringa brott, efter att ha tagit strypgrepp på en annan kvinna i ett svartsjukedrama.

En kvinna döms för misshandel, ringa brott, efter att ha tagit strypgrepp på en annan kvinna i ett svartsjukedrama.

Foto: Arkiv VT

Vimmerby2024-04-27 20:00

Den 22 mars 2023 var två kvinnor på apoteket i centrala Vimmerby när en tredje kvinna gick fram till en av dem och sa; ”vad vill du?” flera gånger. Kvinnan kom sedan snabbt mot henne och satte händerna på henne i axel, hals-höjd, varefter den målsägande kvinnan ramlade in i några hyllor bakom henne. Apotekets övervakningskameror fångade hela förloppet.

Den attackerade kvinnan sa under rättegången att det kändes som att kvinnan skulle strypa henne. Hon fick en rodnad och svullnad på halsen efter attacken, vilket framgår av bilder som togs en stund senare. Hon krävde kvinnan på 20 000 för kränkning.

Den dömda kvinnan menar dock att hon agerat i självförsvar då hon trodde att de två kvinnorna skulle ge henne "stryk". Enligt henne har målsägande och hennes man, som hon har ett barn med, haft en sexuell relation. Det är något målsägande förnekar.

Hon uppfattade det som att de två kvinnorna stod och tittade på henne. Hon sprang då fram och frågade ”vad vill du?”. Därefter knuffade hon den målsägande kvinnan. Försvaret menar att övervakningsfilmen inte visar något stryptag, utan bara att den dömda kvinnan knuffade målsägande.

Tingsrätten bedömer att kvinnan misshandlat målsägande genom att ta grepp om och dra i hennes jacka i halshöjd. Kvinnan kunde lämna apoteket utan att passera målsägande, därför avslås yrkandet om att hon handlat i självförsvar.

Kvinnan döms till 40 dagsböter och att betala 1 000 kronor till brottsofferfonden. Rätten avslår dock kravet på skadestånd för kränkning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!