Vimmerby mot Vimmerby i cupfinalen

Vimmerby IF:s flickor 06/07 imponerar gång på gång. I helgen ställde de upp med två lag i Nisse Lull Cup. VIF vann - och kom tvåa.

Tredjeplacerade Timmernabben/Mönsterås till vänster och Vimmerby IF:s två lag till höger.

Tredjeplacerade Timmernabben/Mönsterås till vänster och Vimmerby IF:s två lag till höger.

Foto: Privat

Fotboll2020-01-29 16:00

Det var åtta lag med i Nisse Lull Cup i Högsby. Vimmerby IF och Timmernabben/Mönsterås hade två lag. Sedan var även IFK Oskarshamn, Hultsfreds FK, Högsby IK och Virserums SGF med. 

Från gruppspelet gick båda VIF-lagen obesegrade. Utöver de gick även Timmernabben/Mönsterås och HFK vidare till semifinal, men där vann båda Vimmerbys lag. 

Båda VIF-lagen gick in taggade till finalen och det blev en dramatisk match. Det stod länge 1-1, men med fem sekunder kvar avgjordes matchen med ett drömmål i krysset. 

– Det blev ju ganska bra att finalen avgjordes på det fina sättet, säger Josephine Svensson som är en av tränarna. 

Detta är inte första gången Vimmerbys flickor 06/07 imponerar. De gick till final i Bullerby Cup och vann båda serierna laget ställde upp i den gångna säsongen.

– Det är ett bra gäng med många tjejer som är aktiva och träningsvilliga. Flera är ett år yngre men ändå är de så duktiga. Vi har även några som började spela fotboll för bara ett år sedan, men det går bra ändå, säger tränaren.

Varför har de blivit så duktiga tror du?

– Det måste ju bero på tränaren, haha. Nej, men det är ett gott gäng där alla kämpar för varandra. Ingen kan göra ett helt lag utan alla är lika viktiga. Vi gör detta tillsammans både spelare och ledare, säger Josephine och fortsätter:

– Vi har jobbat mycket med att kämpa tillsammans. Sedan är det viktigt med att vi inte toppar, utan ser till att alla får chansen att utvecklas efter bästa förmåga, avslutar tränaren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!