VIBK gjorde jobbet borta mot Nässjö

Serieledande VIBK mot jumbon Nässjö. Till en början såg det dock ut att vara ombytta roller. Men efter en svag inledning höjde sig VIBK och tog till slut en säker seger borta mot Nässjö.

Vimmerby IBK jublar efter att Vimmerby IBK och Jonatan Green gjort 6-0 mot Nässjö.

Innebandy2019-11-21 21:15

Vimmerby IBK åkte till Nässjö under torsdagskvällen som serieledare i division två medan Nässjö låg sist med noll inspelade poäng. VIBK hade inför matchen ett otroligt mörkt facit mot Nässjö där man faktiskt aldrig hade slått dem på bortaplan.

Kanske var det just det som satte lite spöken i VIBK-spelarnas huvud, för under de inledande tio minuterna i den första perioden var Nässjö det klart bättre laget på det hala parkettgolvet i Nässjö Sporthall. Men, som en blixt från klar himmel, tog VIBK ledningen i den tolfte minuten genom Jonatan Green efter att han dragit upp bollen i nättaket. Och det målet skulle också stå sig som det enda till periodpausen. VIBK hade sin målvakt, Ludwig Strömsten, att tacka för att det inte blev några mål emot laget.

I den andra perioden började VIBK svagt igen och Nässjö träffade bland annat insidan av VIBK-stolpen. I anfallet därefter hittade Jonatan Green mycket fint Albin Alfonsson som kunde göra 2–0 för VIBK. Tre minuter senare prickade Mattias Zeilon in trean efter ett fint anfall. 4–0 dröjde till den tredje perioden och då höll sig Elias Travtjenko framme efter snyggt förspel av John Pettersson. Samme Pettersson satte kort efter det 5–0 innan Jonatan Green gjorde sitt andra och VIBK:s sjätte. Nässjö fick in två raka tröstmål mot slutet av matchen efter att VIBK slappnat av och slutresultatet skrevs till 6–2 i Vimmerby IBK:s favör.

VIBK tog därmed sin första seger någonsin på bortaplan mot Nässjö.

NIBF–VIBK

Målen: 0–1 Jonatan Green 11.31', 0–2 Albin Alfonsson (Jonatan Green) 22.59', 0–3 Mattias Zeilon (Elias Travtjenko) 26.10', 0–4 Elias Travtjenko (John Pettersson) 41.42', 0–5 John Pettersson (Mattias Zeilon) 45.05', 0–6 Jonatan Green (Victor Wall) 48.33', 1–6 Anton Gunnarsson (Adam Enell) 54.42', 2–6 Benjamin Säilä (Anton Gunnarsson) 57.17'.