VH vann efter många mål: "Inte nervös"

Vimmerby Hockey tog tre sköna poäng hemma mot Hanhals under onsdagskvällen. Det blev 6-3 till VH som gjorde en bra insats. "Precis de sakerna vi har pratat om gjorde vi", säger tränaren Phil Horsky efter segern.

Vimmerby Hockey firar Anton Carlssons avgörande 6-3-mål.

Vimmerby Hockey firar Anton Carlssons avgörande 6-3-mål.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-11-20 22:03

Vimmerby fick en fin start på matchen mot Hanhals. Niklas Salo, som var riktigt pigg de första minuterna av matchen, satte dit 1-0. 

Sedan kom gästerna tillbaka och kvitterade efter en av många vassa kontringar. Men Roman Semjonovs, som senare visade sig vara matchens gigant, gav VH ledningen igen. 

Efter första perioden stod det alltså 2-1, men i andra ryckte hemmalaget ifrån rejält. Då gjorde Semjonovs ytterligare två snygga mål och Linus Ljung satte dit 5-1. 

– Första och andra perioden är riktigt bra. Anfallsspelet var bra. Vi var starka på pucken framför allt i andra perioden. De hade svårt med oss. Vi hade tryck mot kassen, hade bra rotation och rörelse i anfallsspelet. Det finns inte mycket att säga om första och andra, säger tränaren Phil Horsky. 

I tredje perioden blev det sedan spännande trots allt. Phil Horsky fick se Hanhals reducera två gånger om och med 10 minuter kvar stod det 5-3. 

– Vi tappade lite i tredje perioden. Det är svårt när man spelar med ledning. De chansar och får ett mål av ingenting. Då är man lite stressad i vår situation, men det hanterade vi bra tycker jag. 

Hur nervös hann du bli när det stod 5-3?

– Nej, inte nervös. Jag tycker att vi hade spelet under kontroll fortfarande. Men de chansar så det blir mycket psykologi och mycket i huvudet för oss.

Horsky gjorde rätt i att inte vara nervös, för VH släppte inte till mycket mer och i slutminuten avgjorde Anton Carlsson med mål i öppen kasse. 6-3 blev slutresultatet alltså. 

– Det var en efterlängtad seger. Riktigt kul för grabbarna att få en utdelning offensivt, säger tränaren som är nöjd med lagets insats. 

– Jag är nöjd med mycket idag. Disciplinen är bra. Vi har inte en enda utvisning. Precis de sakerna vi har pratat om gjorde vi. Vi följde vår gameplan och tappade inte struktur, vilket Hanhals vill få det till, säger Horsky. 

Tidigare har Vimmerby gjort många av sina mål i powerplay, men haft det tufft i spel fem mot fem, men mot Hanhals fick de dit fyra mål i spel fem mot fem, ett i powerplay och ett i öppen kasse. 

– Det var bra spel i powerplay, men viktigt också att vi gjorde mål i fem mot fem. Vi har tidigare skapat lägen i fem mot fem men inte fått utdelning. Det fick vi idag, konstaterar en nöjd Phil Horsky. 

Matchfakta:

Vimmerby Hockey-Hanhals IF 6-3 (2-1, 3-0, 1-2)

Målen: 1-0 (03:26) Niklas Salo (Herman Johansson), 1-1 (04:37) David Stenbacka (Adam Willig, Jesper Emanuelsson), 2-1 (15:09) Roman Semjonovs (Pierre Gustavsson), 3-1 (20:44) Roman Semjonovs (Niklas Salo, Max Popovic), 4-1 (22:56) Roman Semjonovs (Anton Carlsson, Pierre Gustavsson), 5-1 (29:43) Linus Ljung (Jakob Karlsson, Oscar Gustafsson), 5-2 (46:28) Arvid Caderoth (Jonatan Lundin-Andersson, Johan Zarwel), 5-3 (50:52) Jonatan Lundin-Andersson (Johan Zarwel, Arvid Caderoth), 6-3 (59:27) Anton Carlsson (Linus Ljung, Roman Semjonovs). 

Skotten: 35-24

Utvisningsminuter: 0-6. 

Här släpper VH:s Oscar Walldén in 5-3 mot Hanhals.
Här släpper VH:s Oscar Walldén in 5-3 mot Hanhals.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!