Tufft läge för Gustafsson i gruppspelet

Para-EM i bordtennis inleddes i Helsingborg under måndagen. Hultsfredskillen Daniel Gustafsson spelade två matcher - med olika utfall.

Daniel Gustafsson kommer från Hultsfred, men spelar  för Västers BTK i Motala. Nu är han i Helsingborg på Para-EM.

Daniel Gustafsson kommer från Hultsfred, men spelar för Västers BTK i Motala. Nu är han i Helsingborg på Para-EM.

Foto: Jens Bollius

Bordtennis2019-09-16 19:07

Daniel Gustafsson vann sin första match storstilat mot Tonnie Heijnen (Nederländerna). Siffrorna i den matchen blev 11-3, 11-3, 11-3. I andra matchen stötte han på tuffare motstånd i form av britten Joshua Stacey. Där blev det förlust med 0-3 (9-11, 8-11, 9-11). 

Förbundskaptenen Daniel Ellermann:

 – Första matchen blev en ganska enkel resa. Sedan är den andra killen en bra motståndare. Det är väl en 50/50-match för Daniel kan man säga. Det är en sur förlust. Framför allt att det blev 3-0 i set, vilket kan spela roll när gruppen avgörs. 

Hultsfredsonen har spelat mot Joshua Stacey tidigare. Då vann han, men denna gång blev det alltså förlust.

 – Motståndaren var lite bättre än Daniel idag. Förra gången de möttes var Stacey mer uppstressad av Daniels lite speciella spelstil, men idag spelade han klokt och lugnt, berättar Ellermann.

Gustafssons målsättning i EM är först och främst att ta sig vidare ur gruppen. Sedan att försöka utmana om medalj. 

 – Kommer han upp i sin spelstandard kan han definitivt vara med och slåss om en medalj, menar förbundskaptenen. 

Men först och främst ska han vidare ur gruppen och det ser tuffare ut efter måndagens förlust. Under tisdagen spelar Daniel den tredje och sista gruppspelsmatchen mot fransmannen Lucas Didier. Den matchen måste han vinna med 3-0.

 – Det är skönt att han har allt i egna händer fortfarande, men det kan bli tufft. Fransmannen slog den här killen som Daniel förlorade mot, men Daniel har ändå en god möjlighet att vinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!