Stora förändringar i Vimmerby

I morgon gör Mikael Rinaldo sin första match som ny tränare när Vimmerby IF tar emot Valinge-Derome. Där står det klart att Rinaldo gör stora förändringar med startelvan.

Vimmerby IF gör flera förändringar i startelvan.

Vimmerby IF gör flera förändringar i startelvan.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2019-08-23 11:50

Om Vimmerby IF fortfarande ska ha chans att fixa nytt kontrakt i division ett kommer de troligtvis inte ha råd att förlora i morgon mot nästjumbon Valinge-Derome. Nye tränaren Mikael Rinaldo kommer minst sagt in i hetluften direkt – och det står klart att han gör stora förändringar i laget.

Först och främst står det klart att VIF byter spelsystem från 4-5-1 till 4-4-2.

– Det har inte varit fel att spela 4-5-1 under våren, men då har vi bara försökt att täppa till bakåt. Nu kommer 4-4-2 passa bättre med tanke på att vi ska gå tillbaka till grundspelet, säger Vimmerby IF:s Nathalie Milton.

På tal om Milton kommer hon få spela på en nygammal position i morgon. Hon flyttas fram från mittback till innermittfältare.

– Det var väl fem år sen jag spelade innermitt senast, haha. Men jag tror det blir jättebra för då kan jag nå ut på hela planen med mitt snack.

Det är en position som passar dig med andra ord?

– Ja, jag tycker ju om att springa mycket. Men om jag hamnar i några dribblingslägen får jag genast problem. Men om bollen är i luften så trivs jag. Jag har rätt så känsliga fötter, så jag kan nog droppa in några bollar bakom deras (Valinge-Deromes) backlinje.

Utöver Miltons positionsförändring kommer Greta Koponen flyttas ner som mittback och Tilda Föghner kommer flyttas fram som anfallare.

Malin Blidfors är tillbaka och går direkt in i startelvan som vänsterback.

Viktige Anna Karlsson är bortrest och missar morgondagens match.

Här är Vimmerbys startelva i morgon (4-4-2):

Sofie Johansson - Malin Engström, Greta Koponen, Malin Söderlund, Malin Blidfors - Julia Rosin, Andrea Lundgren, Nathalie Milton, Maria Anspach - Tilda Föghner, Frida Pöder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!