Sportchefen: "Glad för hans skull"

Från Vimmerby till Tingsryd. Det steget tar Roman Semjonovs. "Det känns jäkligt kul. Jag har strävat efter det här en längre tid", säger han.

Roman Semjonovs gjorde en strålande säsong i VH-tröjan. Nu fortsätter karriären i Tingsryd.

Roman Semjonovs gjorde en strålande säsong i VH-tröjan. Nu fortsätter karriären i Tingsryd.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-03-28 20:30

Det har inte varit någon hemlighet att Roman Semjonovs vill spela i Hockeyallsvenskan.

Nu är han där.

Succésäsongen i Vimmerby – med 51 poäng på 46 matcher – ligger bakom det allsvenska kontraktet med Tingsryds AIF. Övergången blev officiell under lördagsförmiddagen.

– Jag har fått ett bra intryck av Magnus Bogren (tränaren och sportchefen). Känslan är att jag kan ta ett snäpp till i min hockeykarriär i Tingsryd, säger Roman Semjonovs som har spelat sex raka säsonger i Hockeyettan.

Var det fler klubbar med i bilden?

– Det behöver jag inte gå in på. Nu är det bara fullt fokus på Tingsryd. Jag längtar redan efter nästa säsong.

Roman Semjonovs kommer bo kvar i Vimmerby fram till siste april. Därefter åker han hem till Arboga i några månader – innan flyttlasset går till Småland igen.

Vilka intryck tar du med dig från säsongen i Vimmerby Hockey?

– Glädje och gemenskap, framför allt. Det har varit kul att åka till hallen och spela ishockey.

VH:s sportchef Morgan Persson förstod i ett tidigt skede att det skulle bli svårt att behålla Semjonovs i ytterligare en säsong.

– Roman var tydlig med att han ville ta chansen om den dök upp. Jag är jätteglad för hans skull. Vi har känt till Tingsryds intresse ett tag, så det är ingen nyhet för oss.

I övrigt har Vimmerby Hockey meddelat att målvakten Oscar Walldén och forwarden Jonatan Augustsson inte erbjuds nya kontrakt.

– Att det blir ändringar i truppen är naturligt. Det är inga hard feelings, utan vi önskar de här killarna all lycka i framtiden. Vad gäller Walldén är han i en ålder där han behöver speltid för att utvecklas. Det är en duktig målvakt, men vi kan inte garantera honom det. Då är det bättre att vi går skilda vägar, säger Morgan Persson.

Även Tobias Fridhs framtid i VH-truppen är osäker.

– "Tobbe" har åkt på sex-sju hjärnskakningar under sin karriär och lider fortfarande av den senaste smällen. Nu måste vi tänka på hans hälsa. Han måste bli helt frisk innan vi ens diskuterar hans hockeyframtid.

Vad är det för status på dialogen med Phil Horsky?

– Det har egentligen inte hänt något nytt. Jag pratar kontinuerligt med Phil och han vet vad vi vill. Vi ska ha ett nytt snack i veckan som kommer. Parallellt med det kollar vi på andra tänkbara tränarlösningar.

Något nytt på spelarfronten?

– Det är ett antal förlängningar i pipelinen. Vi hoppas presentera det inom kort, säger Morgan Persson.

Vimmerby Hockey och målvakten Oscar Walldén går skilda vägar efter bara en säsong.
Vimmerby Hockey och målvakten Oscar Walldén går skilda vägar efter bara en säsong.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!