Thorssell visade vÀgen: "Van vid sÄdana hÀr banor"

Allt verkade stÀmma för Jacob Thorssell pÄ Skrotfrag Arena i MÄlilla under torsdagskvÀllen. Dackeföraren plockade in maximala 15 poÀng. "Det Àr kul att vinna och kul att köra bra, sÄ det Àr allt i ett", sÀger en glad Thorssell efter segern.

Jacob Thorsell hade en bra kvÀll nÀr Dackarna slog Piraterna enkelt hemma.

Jacob Thorsell hade en bra kvÀll nÀr Dackarna slog Piraterna enkelt hemma.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2020-08-13 22:12

Skulle Dackarna kunna resa sig efter premiĂ€rförlusten borta mot Vetlanda? Ja, laget verkade ha bestĂ€mt sig nĂ€r det vĂ€l var dags för hemmapremiĂ€r mot Piraterna. 

Framför allt verkade Jacob Thorssell ha bestĂ€mt sig. Flera förare var under de tre första heaten missnöjda med banan i MĂ„lilla. Inte Thorssell. 

– Det var ganska tjockt sĂ„ man fick hĂ„lla i ordentligt för att komma runt. Men jag Ă€r van vid att Ă„ka pĂ„ sĂ„dana hĂ€r banor eftersom jag kör i England sĂ„ det störde inte mig allt för mycket. Det blev jĂ€ttebra hĂ€r fram mot slutet Ă€ndĂ„, sĂ€ger Jacob Thorssell nĂ€r vi trĂ€ffar honom efter 55–34-segern. 

En trea i sitt första heat och en trea i sitt andra heat. Sedan rullade det bara pĂ„. Till slut landade han pĂ„ 15 poĂ€ng efter att ha vunnit alla sina fem heat han kört. 

– Det kĂ€ndes riktigt bra. Det Ă€r kul att vinna och det Ă€r kul att köra bra, sĂ„ det Ă€r allt i ett. Starterna funkade bra ocksĂ„ och jag brukar ocksĂ„ vara lite snabbare i starten nĂ€r det Ă€r mer fĂ€ste dĂ€r, förklarar Thorssell. 

Att ha en formtoppad Thorssell i laget Àr givetvis nödvÀndigt för Dackarna, som nu tagit sin första seger i Ärets Bauhaus-liga.

– Det Ă€r klart det Ă€r viktigt. Formen kĂ€nns ocksĂ„ bra och jag kör i Polen pĂ„ lördag, sĂ„ jag fĂ„r hoppas att det hĂ€r hĂ„ller i sig. Men det tror jag nog, det Ă€r bara att kötta pĂ„.

Jacob Thorsell vinkar till publiken pÄ VIP-lÀktaren.
Jacob Thorsell vinkar till publiken pÄ VIP-lÀktaren.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!