Goda förutsÀttningar för en publikfest pÄ finalen

Publiktrycket inför tisdagens avgörande final mellan Dackarna och VÀstervik Àr högt. "Jag hoppas absolut pÄ att landa över 5 000 ÄskÄdare och fÄ en inramning vÀrdig en final", sÀger Jon Lindberg som Àr ekonomisk ansvarig i klubbens styrelse.

Dackarna hoppas pÄ att locka mycket publik nÀr klubben har chansen att sÀkra SM-guld pÄ hemmabana för första gÄngen.

Dackarna hoppas pÄ att locka mycket publik nÀr klubben har chansen att sÀkra SM-guld pÄ hemmabana för första gÄngen.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2023-09-25 14:00

Förra veckan kom 5 955 Ă„skĂ„dare för att se den första finalen i VĂ€stervik. Med en stabil vĂ€derprognos för MĂ„lilla pĂ„ tisdag kvĂ€ll och chansen för Dackarna att sĂ€kra ett SM-guld pĂ„ hemmaplan, finns goda förutsĂ€ttningar att nĂ„ en liknande siffra pĂ„ Skrotfrag Arena.

– Jag tror pĂ„ en publiksiffra över 5 000 och har en förhoppning om att det kan nĂ€rma sig 6 000 ocksĂ„, sĂ€ger Jon Lindberg som mĂ€rkt av ett rekordstort intresse nĂ€r det gĂ€ller förköp pĂ„ biljetter.

– Sett till en ligatĂ€vling hade vi tangerat vĂ„ra bĂ€sta siffror med rĂ„ge redan tvĂ„ dagar före match. Det Ă€r bra med tanke pĂ„ att förköp inte Ă€r sĂ„ stort för vĂ„r publik. I och med att vi har en arena med sĂ„ hög kapacitet och inte kör med numrerade platser, Ă€r det enda argumentet till förköp att det blir smidigare att ta sig in pĂ„ arenan.

Hur viktigt Àr det för klubben att fÄ köra en final rent ekonomiskt?

– Det kan göra stor skillnad för bokslutet nĂ€r Ă„ret ska summeras. En publiksiffra pĂ„ uppemot 6 000 skulle ge ett fint överskott. NĂ€r vi körde final mot Smederna 2021 sĂ„ började vi hemma och hade otur med vĂ€dret den kvĂ€llen. DĂ„ kom det inte mer publik jĂ€mfört med en vanlig seriematch. DĂ„ Ă€r det svĂ„rt att fĂ„ nĂ„gra kronor över.

NÄgon annan som hoppas pÄ vÀlfyllda lÀktare i MÄlilla Àr ordföranden för Dackarnas supporterklubb Spinning Wheels. Jakob Sköld Blomfeldt lyfter ocksÄ fram chansen att fÄ se Dackarna ta SM-guld pÄ hemmabanan som ett tungt argument till varför man ska ta sig till MÄlilla pÄ tisdag.

– Det hade varit sĂ„ himla kul att fĂ„ se laget avgöra pĂ„ hemmaplan. Jag har varit pĂ„ plats i Eskilstuna 2021 och VĂ€stervik 2007 nĂ€r det avgjorts, men det hade varit nĂ„got vĂ€ldigt extra om det gick vĂ€gen nu, sĂ€ger han.

I VÀstervik förra veckan fyllde Dackarnas supportrar stora delar av den sista kurvan.

– Vi hade en busslast frĂ„n supporterklubben och sedan anslöt en rad andra. Det var sĂ„ roligt att följa den spĂ€nnande matchen med bra racing och att Dackarna fick med sig ett bra resultat.

Spinning Wheels kommer att samlas pÄ Sektion T pÄ huvudlÀktaren som vanligt.

– Jag uppmanar alla att samlas dĂ€r och ta med flaggor och tutor. Ju fler vi blir desto bĂ€ttre stĂ€mning och dĂ„ Ă€r det lĂ€ttare att dras med.

Hur gÄr det i matchen?

– Fyra poĂ€ngs ledning Ă€r bra att ha med sig, men det Ă€r inte avgjort pĂ„ nĂ„got vis. Dackarna vinner i en rysare.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!