"PK" om nyförvärvet: "Han satsar allt"

Dackarnas åttonde förare till 2020 är klar. Det handlar om 20-årige Luke Becker, som får ingångssnittet 1,250. "Det ser kul ut", säger lagledaren Peter Karlsson om nyförvärvet.

Peter Karlsson är nöjd med det lag han förfogar över efter att Luke Becker kommit in som åttonde förare.

Peter Karlsson är nöjd med det lag han förfogar över efter att Luke Becker kommit in som åttonde förare.

Foto: Arkiv

Speedway2019-10-24 16:29

2018 tog han plats i Nässjös lag i Allsvenskan och var faktiskt även och tränade tillsammans med Dackarna vid några tillfällen. "Luke Becker är en 20-årig amerikan som inför säsongen 2018 lämnade allt hemma i Kalifornien och tog sig över till Europa för att satsa allt på att lyckas att uppnå sin dröm att bli Speedwayförare på heltid", skriver Dackarna i ett pressmeddelande under torsdagen. 

Förra säsongen gjorde Becker debut i den engelska ligan, i Wolverhampton Wolves, där även Jacob Thorssell kör. Han valdes i slutet av säsongen till årets förare av fansen. Becker körde även elva matcher för Ejbjerg i Superligan i Danmark och representerade Rawicz i polska andraligan några gånger. "Att få chansen att köra Elitserien för Dackarna är riktigt stort och han känner sig riktigt stolt över att han får den chansen.", skriver Dackarna i pressmeddelandet. 

Dackarnas lagledare Peter Karlsson hade mycket gott att säga om den nye amerikanen:

 – Han är lovande och har visat i år och förra året att han verkligen vill vara med och lära sig. 

Vad har han för egenskaper som förare?

 – Framför allt har han vilja. Han satsar allt på att ta sig fram och det är en viktig egenskap. Sedan tycker jag att man ser att han är startsnabb. Det är så klart viktigt. Han har rätt storlek också. Liten och lätt, vilket är en viktig egenskap nu för tiden, säger "PK". 

Med sina 20 år och den fina körningen framför allt i England är Luke Becker en stor talang. Peter Karlsson hoppas att han kan utvecklas i Målillaklubben. 

 – Det är definitivt en av de killarna som är på väg upp. Kanske inte den främsta talangen, men det är inte alltid de som lyckas heller. Det finns inte så många amerikanska förare, men vi har fått en av dem som är lovande. 

Lagledaren lägger till: 

 – Kan han behålla sitt ingångssnitt på 1,250 är det ett väldigt bra första år. 

Nu är de åtta förare som får ha ett snitt över 0,5 klara i Dackarna.  

 – Det är många bekanta ansikten. Spännande och kul för publiken med två nya också. Det finns utrymme till förbättring på många positioner, så jag tror det här kommer bli bra. 

Nu kan Dackarna ta in förare med 0,5 i snitt. Peter Karlsson säger att de tittar på några namn. 

 – Vi har en eller ett par på gång, men inget som är klart nu. 

Förare 2020

Dackarnas lag (med snitt): Maciej Janowski (2,027), Patryk Dudek (1,678), Oliver Berntzon (1,626), Kevin Wölbert (1,429), Jacob Thorssell (1,396), Frederik Jakobsen (1,314), Luke Becker (1,250), Joel Kling (0,750).

Karta: Dackarna AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!