Lagledarens hyllning till personalen: "Det är otroligt"

Det blev precis så som många hade förväntat sig på förhand. Dackarna dominerade stort hemma mot ett stukat Piraterna och fullständigt körde över Motalalaget. "Det var mycket bra att vi var så hungriga", menar lagledaren Mikael Teurnberg.

Maciej Janowski och Luke Becker.

Maciej Janowski och Luke Becker.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2021-07-01 22:30

5–1, 5–1 och 5–1... Det var mycket av den varan för Dackarna hemma på Skrotfrag Arena under torsdagkvällen. 

Men till en början var det inte ens säkert att det skulle bli någon match mellan Dackarna och Piraterna. En hel del regn hade fallit över Målilla och att starta matchen på utsatt tid – klockan 19:00 – var helt uteslutet. 

På något nästintill mirakulöst sätt fick man ändå ordning på banan och gjorde den mer än körduglig. Att följa den kampen mot klockan var förmodligen det mest spännande som hände den här kvällen. Till slut startade matchen, drygt en timme försenad.

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg kunde bara lyfta på hatten för banpersonalen. 

– Jag har varit med i många år men jag har aldrig varit med om något liknande. Det har regnat under 24 timmar och hela den här banpersonalen ska ha en stor, stor eloge. Det var ett fantastiskt jobb och det är dem som är de största vinnarna, säger Teurnberg och tillägger:

– Att det dessutom blev en så bra bana är otroligt. 

Som vi nämnde i början var det här Dackarnas match från början till start. Luke Becker och Maciej Janowski inledde med en femetta och Rasmus Jensen och Frederik Jakobsen gjorde likadant i det andra heatet. En stekhet Jacob Thorssell tappade inte en enda poäng under kvällen och såg till att avrunda kvällen snyggt, när han och Janowski körde in ytterligare en femetta i det femtonde heatet. 

Hemmalaget vann med förkrossande 67–23 mot ett chanslöst Piraterna. 

– Man ska aldrig underskatta någon motståndare. Jag vill alltid köra på och aldrig hålla igen. Det sa jag också när vi hade snacket med laget under matchen, att vi ska köra på. Jag vill få in det här med att vi ska vinna hela tiden och bygga en vinnarmentalitet, säger Mikael Teurnberg.

Nästa match för Dackarna är borta mot Vetlanda på tisdag. Sedan väntar en hemmamatch mot Indianerna två dagar senare.

– Det känns bra att vi är med där uppe i toppen och som jag tidigare sagt så är målet att ligga bland de tre bästa hela säsongen och försöka trycka till i slutspelet. Sen kan givetvis mycket hända, men jag är här för att vinna. Så är det. 

Poäng Dackarna:

Jacob Thorssell 15, Rasmus Jensen 13, Luke Becker 12, Maciej Janowski 12, Frederik Jakobsen 12, Sammy van Dyck 2, Max Bogdanowicz 1.

Jacob Thorssell körde fullt.
Jacob Thorssell körde fullt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!