Jacob Thorssell: "Vi går för guld"

Det är en östgöte i fin form som kommer för att möta Piraterna i Bauhausligan på tisdagen. Dackarnas Jacob Thorssell har delar av sin familj i Motala.

Jacob Thorssell avgjorde en match i Lettland på söndagen. Nu kommer han med självförtroende till Motala på tisdagen. "Vi går för att vinna SM", säger Dackarnas östgöte inför mötet med Piraterna.

Jacob Thorssell avgjorde en match i Lettland på söndagen. Nu kommer han med självförtroende till Motala på tisdagen. "Vi går för att vinna SM", säger Dackarnas östgöte inför mötet med Piraterna.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-08-24 09:00

– Det är ett tag sedan jag var där nu och körde. Det ska gå bra, känns intressant. Det är en fin bana, säger den 28-årige Åtvidabergaren vars sambo i Åtvidaberg, golftjejen Victoria Beckne, härstammar från Motala.

Jacob Thorssell har varit speedwayproffs i snart tio år. Han säger att han har kul, när det går bra är det mesta roligt. Just nu går det bra också. På söndagen var det match i polska andraligan (tredjedivisionen) i Lettland och han körde in 14+2 poäng för Opole som slog Daugavpils. Thorssell var med och tog en femetta i sista heatet.

Målet i höst är att via slutspel ta sig upp en division med Opole i Polen och sedan vinna SM i Sverige med Dackarna.

– Vi går för guld med Dackarna. Det finns inget annat i Målilla, menar östgöten som har en bra säsong bakom sig i år.

– Jag har plockat över tio poäng i alla matcher jag kört. Stabil och jämn, säger Thorssell i väntan på båten i Ventspils, på väg tillbaka till länet.

När lagen möttes i Målilla tidigare i år vann Dackarna med förkrossande 67–23. Jacob Thorssell var bäst hos Dackarna den kvällen och tog maximala 15 poäng. Den gången hade dock Piraterna stora problem med att få ihop ett slagkraftigt lag, så Thorssell & Co kan säkerligen vänta sig lite bättre motstånd ikväll. En sak är dock säker. Bonuspoängen är redan i hamn för Målillalaget.

Tisdagens match liverapporteras på www.vimmerbytidning.se, med start 18.50.

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!