En sista förare ska in – så tänker lagledaren

Klubbarna i vår högsta speedway-serie börjar färdigställa sina trupper. I Dackarna återstår det nu en plats att fylla. "Det kommer inte vara en förare som kommer ha en ledande roll", berättar lagledaren Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnberg och Dackarna fick lägga vantarna på SM-bucklan 2021. Nu har man bara en plats kvar att fylla i det lag som ska försöka upprepa bedriften 2022.

Mikael Teurnberg och Dackarna fick lägga vantarna på SM-bucklan 2021. Nu har man bara en plats kvar att fylla i det lag som ska försöka upprepa bedriften 2022.

Foto: Arkiv

Speedway2022-01-19 19:00

Ytterligare en förare. Det är vad som ska in i Dackarna innan det svenska transfer-fönstret stänger den 28 februari. Några delar av guldlaget 2021 är klara för en fortsättning i Målillaklubben. Rasmus Jensen, Jacob Thorssell och inte minst Maciej Janowski kan nämnas under den kategorin. Samtidigt har några andra försvunnit. Jason Doyle kommer definitivt inte att köra i Sverige 2022. Därtill är det osäkert med stjärnan Tai Woffinden, som för tillfället inte ingår i Dackarnas trupp.

Mikael Teurnberg har i alla fall sin bild klar när det kommer till den sista platsen i truppen.

– Jag har några krokar ute. Förhoppningen är att ha det klart till i början av februari, säger lagledaren.

Vad vill du ha för typ av förare?

– Det ska vara en ung backup-förare. Vi har redan nu ett ganska ungt lag och vill gärna fortsätta på den inslagna vägen. En förare som är på väg upp men som är ganska okänd trots det. Lite av en Luke Becker-typ, kan man säga. Vi vet också att det behövs stora trupper eftersom andra tävlingar kommer kollidera med våra.

Mycket talar för att Teurnbergs lag kommer ses som en av favoriterna till guldet även 2022.

Vilka andra lag tycker du ser starka ut på förhand?

– Det känns som att det kommer vara lite som det var 2021, att serien är indelad i skikt. Vi har Lejonen som värvat på oerhört och Västervik som ser ut att ha ett bra lag igen. Smederna är alltid bra och sen är vi (Dackarna) säkert med där uppe. I mellanskiktet finns lag som Rospiggarna, där man inte riktigt vet hur bra de är. Vetlanda har ett bra lag på pappret, men kommer man kunna köra med sitt bästa lag? Indianerna är också med i det mellanskiktet. Piraterna ser inte jättestarka ut för tillfället.

Lagledaren flaggar däremot för att både hans och andra lag kan komma att förändras under säsongen.

– Man har transferkort som gör att man kan skruva på laget under resans gång. Det är liksom inte i maj vi kör om guldet, så det kan absolut hända grejer som gör att lag växlar upp. Jag tycker att vi gjorde det riktigt bra förra året och fick det precis som jag ville ha det. Pusselbitarna föll på plats under säsongen och vi var bäst när det gällde. Mot slutet hade vi till och med hård konkurrens om platserna.

Bauhaus-ligan drar igång i början på maj och det är inte enbart truppen som är i fokus vid den här tidpunkten på året. 

– Nej, jag jobbar med så mycket annat just nu. Det är intensivt arbete med Grand Prix-tävlingen, där avtal och hela marknadsbiten ska lösas. Sen jobbar jag väldigt hårt med Dackarnas sponsorer och ser till att hålla kontakten och träffa större partners. Jag försöker också hålla kontakt med förarna och jag var bland annat och hälsade på Jacob (Thorssell) i början på januari. Andra förare får man kanske kontakta via telefon eller mejl. Själva lagledarjobbet är en del av mycket annat jag har på mitt bord, förklarar Teurnberg.

Har guldet 2021 givit en positiv effekt för Dackarna när det kommer till marknadsbiten?

– Ja, verkligen. Vi har fått in många nya, bra partners och det har absolut gett ringar på vattnet. Men det har också varit ett hårt jobb. Nu fokuserar vi också på att få publiken att hitta tillbaka till arenan och förhoppningsvis kan guldet senast hjälpa till med det. 

Dackarnas lag 2022

Brady Kurtz (ny från Vetlanda). Snitt: 1.906.

Maciej Janowski. 1.901.

Jacob Thorssell. 1.878.

Luke Becker. 1.789.

Rasmus Jensen. 1.771.

Adam Ellis (ny från Piraterna). 1.250.

Mateusz Swidnicki (ny och första säsongen i Sverige). 1.250.

Alexander Woentin (ny från Piraterna). 0.500.

Ludvig Lindgren (ny från Indianerna) 0.500.

Theo Johansson. 0.500.

Avon Van Dyck. 0.500.

Sammy Van Dyck. 0.500.

* En plats kvar att fylla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!