Dackarna underpresterade i premiärmatchen: "Besviken"

Premiärkväll. Då gick det mesta emot för Dackarna. Indianerna var klart bättre på Skrotfrag Arena och vann med hela 51–39. "Klart man är besviken. Det här var inte vad man hade hoppats på", säger Mikael Teurnberg.

Dackarnas Mikael Teurnberg i samspråk med Daniel Bewley och Rasmus Jensen.

Dackarnas Mikael Teurnberg i samspråk med Daniel Bewley och Rasmus Jensen.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2023-05-09 21:32

De strax över 2000 åskådarna hade nog förväntat sig och trott på en jämn historia. Det blev aldrig så. Efter det andra heatet var Kumlalaget i ledningen hela tiden – och vann till slut med tolv poäng. 

Ingen Dackeförare glänste på något sätt, där ändå Ludvig Lindgren på reservplats gjorde en bra match. Kumlasonen plockade sex pinnar på tre körda heat och snittade alltså två poäng per heat. 

undefined
Ludvig Lindgren körde bra för Dackarna.

– Det här var inte kul alls, trots att jag kan vara nöjd med min egen körning. Men det spelar ju ingen roll när vi förlorar. För mig är det alltid speciellt att köra mot Indianerna eftersom jag bor i Kumla och det är min moderklubb. Nä, det blir inte så roligt att åka och handla på ICA i morgon (onsdag), men det är som det är. Och det är bara att konstatera att de var hungrigare än oss.

Jo, inte minst från start. Där var Indianerna klart vassare. 

– Vi var sega och kom inte alls ut från start. Jag vet inte riktigt vad det berodde på, säger Dackelagledaren Mikael Teurnberg, som av naturliga skäl var besviken efteråt. 

Det här blev vad varken han, förarna eller hemmafansen hoppats på. 

– Tyvärr är det ingen av våra topp fyra-förare som tar tvåsiffrigt – och då blir det svårt. Då gör våra tre svenska förare det desto bättre och tar tolv poäng tillsammans på sina heat. Det är bra. 

undefined
Jason Doyle dominerade för Indianerna.

När ingen av lagets bästa förare levererade som det var tänkt, så hade han också vissa bekymmer att toppa laget. 

– Det var svårt. Nu har vi Rospiggarna i nästa och sen Västervik. Jag måste fundera på hur jag ska göra, sa han innan han lämnade depån. 

Så mycket att fundera över har nog inte hans kollega Peter Johansson. Han var såklart mycket nöjd efteråt. 

– Vi brukar ha det svårt här. Jag har inte varit med och vunnit i grundserien här sedan 2017. Vi brukar alltid göra bra matcher, men ändå förlora. Därför var det skönt att vi lyckades nu och att vi vann efter premiärförlusten mot Piraterna. 

Johansson lyfter fram lagkänslan som en viktig faktor bakom vinsten: 

– Jag har aldrig tidigare haft hand om ett lag med så bra moral, där förarna hjälper varandra och kommunicerar på ett bra sätt. Jonatan Grahn kom fram till mig efteråt och sa just det och betonade att det här är som natt och dag mot tidigare. 

undefined
Rasmus Jensen och Daniel Bewley vann 14:e heatet med 4-2. Det var första och enda gången hade ett poängövertag i ett heat mot Indianerna.

Är det någon förare som har stor del i det?

– Szymon Wozniak är vår kapten och har en bra inverkan. Stjärnorna Jason Doyle och Max Fricke är ödmjuka och bra att ha i ett lag. Precis som Buczkowski (Krzysztof), som jag tycker är en av ligans mest underskattade förare. Det är ju så att alla bjuder till. 

Som det verkar både i depån och på banan. Inte minst då förre Dackestjärnan Jason Doyle, som tog maximala 15 poäng på sin gamla hemmabana. Han var matchens gigant. 

Dackarna–Indianerna 39-51

Poäng Dackarna: Maciej Janowski 9, Rasmus Jensen 8, Ludvig Lindgren 6, Daniel Bewley 5, Andzejs Lebedevs 5, Filip Hjelmland 4, Noel Wahlqvist 2. 

Indianerna: Jason Doyle 15, Max Fricke 13, Krzysztof Buczkowski 8, Rohan Tungate 6, Szymon Wozniak 5, Gustav Grahn 3, Jonatan Grahn 1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!