Dackesupportern galen av lycka • "Nu ska guldet hem"

Det kramades, viftades med flaggor och skreks rakt ut av ren glädje. Dackefansen visade starka känslor när klubben tog sig till en ny SM-final. "Nu ska guldet hem till Målilla", sa Alexander Emanuelsson.

Dackesupportern Alexander Emanuelsson var tillsammans med övriga bortafans oerhört nöjd efter Dackarnas avancemang till SM-final.

Dackesupportern Alexander Emanuelsson var tillsammans med övriga bortafans oerhört nöjd efter Dackarnas avancemang till SM-final.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-09-29 21:44

Det var fina scener som utspelades vid målkurvan på Hejla Arena. Favoritlaget var på väg att göra det som kanske få ändå trodde efter första semifinalen: att besegra det hyperstarka hemmalaget Västervik. Dackefansen var näst intill galna av lycka. 

– Nu är det nära. De kör så himla bra, sa Alexander Emanuelsson mitt under ett heat där Dackeförarna var på väg att säkra en ny heatseger. 

Han var osäker på laget i hjärtat inför returen. 

– Jag trodde att det skulle bli jättesvårt. Västervik har ju varit så bra hemma hela säsongen. Men det här...det här är den bästa matchen av oss på hela året. 

När nästa heat, det tolfte, var färdigåkt kunde Alexander och alla andra konstatera att det var klart – till hundra procent. Dackarna till final.

– Jag är så glad och Janowski var otrolig – och alla andra i laget. Nu ska guldet hem till Målilla, sa Alexander och fortsatte att vifta för fullt med sin dackeflagga fram och tillbaka. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!