Dackarna spände musklerna mot rivalen: "En urladdning"

SM-final mot Smederna. Det är vad som väntar för Dackarna efter en urstark insats över två semifinalmöten med Västervik. "En riktig urladdning", sammanfattar lagledaren Mikael Teurnberg efter att man städat av rivalen med 49–41 på bortaoval.

Glada miner efter att Dackarna slagit ut Västervik och avancerat till SM-final.

Glada miner efter att Dackarna slagit ut Västervik och avancerat till SM-final.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-09-29 21:38

Det var inget snack. Dackarna var snabbare, tyngre och kort och gott bättre än Västervik över två semifinalmöten. Målillalaget avgjorde returen i Västervik redan efter tolv heat och säkrade sin biljett till SM-finalen.

– Det var en fantastisk laginsats, sammanfattar Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg kort efter att man slagit länsrivalen med 49–41 i returen på Hejla Arena under onsdagkvällen.

Maciej Janowski hade en tung kväll i Målilla i tisdags och tog bara fyra poäng. I returen i Västervik öppnade han urstarkt direkt i det första heatet, när han vann det i kamp med Bartosz Smektala. Och så fortsatte det mestadels under hela kvällen för den kvicke polacken. 

Han var inte den enda föraren i Dackarna som briljerade denna onsdagkväll. Tai Woffinden och Jason Doyle var två andra. Rasmus Jensen, Jacob Thorssell och Ricky Kling fyllde på med ytterst viktiga poäng å sin sida. Artem Laguta, Fredrik Lindgren och övriga Västerviks-förare hade i ärlighetens namn inte mycket att sätta emot. 

– Jag hade ett snack med grabbarna i omklädningsrummet inför matchen. Ett sånt snack har jag inte haft på hela säsongen. Jag sa att det verkligen gäller att visa vad vi är kapabla till där ute. Sen fick vi den starten som man måste ha i en semifinal. Det var mycket jäklar anamma idag. En riktig urladdning, säger Mikael Teurnberg.

undefined
Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg hyllade sitt lag.

Semifinalen avgjordes i det tolfte heatet, när Tai Woffinden tog en heatseger före Fredrik Lindgren. Dackarna vann till slut onsdagens match med 49–41 och följde upp tisdagens hemmaseger med 47–43. Totalt blev det 96–84 för Målillalaget, som är klara för SM-final. Där väntar Smederna från Eskilstuna, efter deras semifinalseger mot Rospiggarna.

– Nu ska jag suga på det här i ett par timmar, men sen börjar man ladda för final, säger Teurnberg.

Morgan Andersson, lagledare för Västervik Speedway, tyckte att Dackarna vann välförtjänt.

– Vi var inte riktigt där och vi hade några förare som gjorde det bra i tisdags och gjorde det mindre bra den här kvällen. Dackarna hade lite tvärtom. Det finns inga ursäkter, de vann välförtjänt över 30 heat, säger Andersson kort efter att säsongen tagit slut för deras del. 

VÄSTERVIK–DACKARNA 41–49

Poäng Västervik: Bartosz Smektala 12, Fredrik Lindgren 12, Artem Laguta 11, Vadim Tarasenko 3, Pawel Przedpelski 2+1, Anton Karlsson 1+1, Noel Wahlqvist 0.

Poäng Dackarna: Maciej Janowski 11, Jason Doyle 11+1, Tai Woffinden 9+3, Rasmus Jensen 9, Jacob Thorssell 6+1, Ricky Kling 3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!