Bortaplan kan vara en fördel för Dackarna mot Lejonen

På torsdagen kör Dackarna säsongens första bortamatch. Det är Lejonen som står för motståndet och en amerikansk debutant tar plats i laget. "Det blir stora skor att fylla för Luke Becker", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Mikael Teurnberg  laddar för säsongens första bortamatch

Mikael Teurnberg laddar för säsongens första bortamatch

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2021-06-16 16:00

OnePartnerGroup Arena i Gislaved är skådeplatsen för Dackarnas tredje och Lejonens andra match i Bahausligan. Det är en match som kommer att bli tuff enligt Teurnberg. 

– Lejonen är ett riktigt starkt hemmalag så det kommer bli en tuff match. Vi måste komma in på rätt sätt. De första heaten blir jätteviktiga. Får Lejonen ett poängövertag blir det jobbigt för oss, säger han. 

Han poängterar förberedelserna inför matchen och det är annat matchande. 

– Killarna kör ett väldigt komprimerat schema. Flera kör Allsvenskan ikväll och Jacob Thorssell EM-tävlar i Polen. Så man får ju bara hoppas att ingen ådrar sig en skada, säger han.  

Rasmus Jensen utgår för kval till 2022 års GP-serie och Luke Becker ersätter vilket Mikael ser som en möjlighet. 

– Vi har en bred trupp men Jensen är en tongivande förare. Det blir ett tomrum men Becker har kört bra utomlands denna säsongen så min känsla är god och han vill visa att han platsar i startsjuan, säger han. 

Inför matchen hoppas Mikael att Lejonens orutin på hemmaplan ska hjälpa Dackarna.

– Denna match är ju deras första hemmamatch. I början är banan mer neutral då man inte är inkörd. Det såg vi i vår match mot Västervik. Det måste vi dra nytta av, deras orutin i säsongsinledningen. Men det kommer bli en riktigt tuff match men jag vill att vi ska vinna, avslutar han. 

Vi direktrapporerar på www.vimmerbytidning.se.

Dackarnas laguppställning

1. Maciej Janowski

2. Luke Becker

3. Jacob Thorsell

4. Frederik Jakobsen

5. Jason Doyle

6. Max Bogdanowicz

7. Avon van Dyck

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!