– Man behöver inte vara nån speedway-Einstein för att förstå att det här skulle bli tufft. Att gå in i ett slutspel utan vår nummer ett (Nicki Pedersen) och dessutom ställas mot storfavoriterna på bortaplan, det är klart det är tufft. Men det finns en jäkligt bra attityd i den här gruppen, säger Andersson.

Västervik kom ut rejält piggt i semireturen och vid ett tillfälle (efter fyra heat) ledde man med åtta poäng.

– Vi tryckte på bra och hela vår plan fungerade. Vi ville spräcka deras toppduo och det lyckades vi med.

Hur gick snacket inför matchen?

– Det fanns en del grejer vi pratade om. De fem sista heaten i Västervik förra veckan, och att oavsett vad du heter kan du nolla ett heat om du får en tuff förstasväng. Vi gjorde match av det och pressade dem länge men vi klarade det inte hela vägen.

Ett domslut som Andersson reagerade på var i det sjunde heatet. Dackarnas Piotr Pawlicki gick omkull men fick vara med vid omstarten.

– Jag vill inte skylla på det för att egentligen jämnar sånt där ut sig. Pawlicki missar en cut-back och kör rakt in i dirt-deflectorn och går omkull. Det och att Holder tappade tre poäng när han gick för brett i en kurva är små marginaler.

Han fortsätter:

–  Men vi har överraskat ändå, vi faller med flaggan i topp. Vi vet ju vilket lag Dackarna har när de kommer igång.

Som alltid är Andersson steget före de flesta. På frågan om vi får se honom som lagledare även nästa säsong kommer svaret lika snabbt som självklart:

–  Det är tanken. Och du får nog se fler än mig. Vi har redan gjort klart med en del och ska försöka bli ännu bättre till 2020.