RIF förlorade spännande seriefinalen

Under fredagskvällen åkte Rimforsa IF till Ljungsbro för att spela mot Bergs IK i en seriefinal. RIF förlorade med 10-7 (2-0, 2-4, 6-3) och tappade viktiga poäng i division 2-toppen.

Hemmalaget Berg firar ett av sina mål framför besvikna Rimforsaspelare.

Innebandy2019-12-06 21:23

Rimforsa IF fick en tuff start på seriefinalen mot Bergs IK i Ljungsbro Sporthall. Hemmalaget gjorde både ett och två mål i första perioden, medan RIF inte riktigt fick det att lossna.

I andra perioden kom Rimforsa igång. Efter bara några minuter reducerade Jakob Lindström framspelad av Jacob Sigfridsson. 2-2 kom en stund senare, återigen efter en pass från Sigfridsson, men den här gången var det Felix Bengtsson som gjorde målet.

Resten av andra perioden blev en riktig rysare. Berg tog ledningen igen två gånger om och Rimforsa kvitterade två gånger om. Filip Cammerudh och Marcus Karlsson gjorde målen.

Det var en väldigt bra innebandymatch kvalitetsmässigt. Inte konstigt med tanke på att det är seriens två bästa lag. Hårda heta dueller och bra passningsspel rakt igenom.

I tredje perioden tappade Rimforsa. De gjorde visserligen 5-4 tidigt genom Jonathan Carling, men sedan vände Berg och drog ifrån. Hemmalaget gjorde fem raka mål och trots en reducering från Jakob Lindström kunde inte RIF komma ikapp. Berg avgjorde i öppen kasse och Filip Cammerudh fick kort senare in ett tröstmål, men inte hjälpte det. Matchen blev 10-7 till Berg.

Jacob Sigfridsson gjorde en bra insats för RIF.