Positivt i VIF-lägret trots degradering

Vimmerby IF åker ur division ett och får spela i division två nästa år. Det kan dock gynna de unga spelarna. "En god möjlighet för oss", säger Håkan Ericsson.

Kan degraderingen till division två vara något gott för Vimmerby IF?

Kan degraderingen till division två vara något gott för Vimmerby IF?

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-09-17 17:30

I helgen stod det definitivt klart att Vimmerby IF:s damlag åker ur division ett i år och att det blir spel i tvåan kommande säsong. VIF förlorade mot Husqvarna med 2–1 på hemmaplan och har nu ointagliga sju poäng upp till säker mark. 

Det har varit en tuff säsong för laget där den förre tränaren Jonas Karlsson valde att lämna sitt uppdrag som huvudtränare efter sommaren. Mikael Rinaldo tog över men att rädda VIF kvar blev för svårt för honom och laget. Det är fortfarande inte klart vem som kommer att leda laget i division två nästa år.
– Vi har en önskelista som är klar men vi har inte kommit längre än så. Vi hade första mötet i går (måndag) och nu startar vi upp arbetet på allvar, säger Vimmerby IF:s Håkan Ericsson.
Är Mikael (Rinaldo) ett alternativ för nästa säsong?
– Vi har pratat med honom och som det känns så är båda parter intresserade av ett samarbete över säsongen 2020.

Stefan Bragsjö, ordförande i Vimmerby IF, tror samtidigt att degraderingen till tvåan inte behöver vara alltför negativ för klubben.
– Det är ju tråkigt att vi åker ned men i sak så betyder det ingenting mer än att de unga tjejerna får mer plats att växa i seniorrollen nu. Vi har faktiskt spelat jämnt mot de lagen som är runt mitten och under. Vi har ett ungt och oerfaret lag som behöver växa. Men så klart är det aldrig roligt att åka ur, säger Bragsjö.

Håkan Ericsson:
– Det är en god möjlighet för oss att fostra våra yngre spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!