Positiva beskeden: Kulturbärarna fortsätter

Vimmerby IF har haft en bra sista vecka. Flera spelare är nu klara för en fortsättning i Vimmerby IF. Utöver Ludwig Strömbom som vi skrev om nyligen, är det klart att Rickard Thuresson och Markus Ahl spelar vidare. "Vi är såklart jättenöjda", säger David Lindgren i sportgruppen.

Rickard Thuresson är en av flera VIF-spelare som fortsätter spela.

Rickard Thuresson är en av flera VIF-spelare som fortsätter spela.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-10-17 15:08

Det mesta går i lås för Vimmerbys herrlag. Klubben har gjort klart med viktiga spelare som kulturbärarna Markus Ahl och Rickard Thuresson samt Ludwig Strömbom, som var på väg till Högsby. 

–  Vi har hela tiden haft en positiv känsla och nu känns det förstås bra att de spelar vidare hos oss, säger David Lindgren. 

Även Joakim Storm, Jacob Johansson och Ardijan Mahmutaj har bestämt sig för att vara kvar i VIF. 

Så här säger lagkaptenen Markus Ahl: 

– Nu när man fått lite avstånd till allt så känner jag att jag har ett år till i mig. Sedan känner jag också ett visst ansvar gentemot klubben att försöka ta oss upp igen nu när vi åkt ner, säger Markus Ahl, som valde mellan att stanna i Vimmerby och att gå tillbaka till moderklubben Djursdala SK. 
Hur är känslan inför nästa säsong?
– Jag tycker att vi har en bra trupp men kanske behöver lite mer bredd och rutin. 

Ahl var lagkapten i VIF under den senaste säsongen. Det är ännu inte klart om han kommer att fortsätta vara det över nästa säsong.
– Det är upp till tränaren. Men vill han att jag fortsätter så tar jag det gärna, menar Ahl. 

Med alla positiva besked som degraderade Vimmerby IF fått den senaste tiden lär de vara ett av de favorittippade lagen i division fyra. Stora delar av den befintliga truppen från 2019 är klar. 

–  Det är i princip bara Jonatan Fält Öhr som vi inte fått besked av än, säger Lindgren och tillägger att det kan bli enklare att få in eventuella nyförvärv till klubben med alla förlängningar. 

Är det någon position ni tittar på där ni vill förstärka?

–  De senaste åren har vi varit lite tunna och skadekänsliga på mittbacksidan. Där vore det önskvärt med en större bredd. 

Laget kommer att tränas av nye Johan Karlsson Törndahl, vilket vi har skrivit om tidigare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!