Poängkungen: "Precis vad vi behövde"

Jodå. Vimmerby Hockey kände till hans kvaliteter. Det hjälpte inte. Seriens poängkung, HV-fostrade Henrik Eriksson, avgjorde med sitt 3-2-mål. "Det här var så viktigt för oss", säger han efter segern.

Henrik Erikssons Borås slog serieledande Vimmerby Hockey.

Henrik Erikssons Borås slog serieledande Vimmerby Hockey.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-01-29 22:11

Borås har det tufft. På flera plan. Inte bara sportsligt, utan även vid sidan av isen med ekonomin. Det har minst sagt varit turbulent i Borås Hockey de senaste dagarna, där ordföranden och kassören lämnat sina uppdrag. Inför mötet mot VH hade de dessutom fem raka förluster. Kanske har det vänt nu. 

– Det här var nästan helt nödvändigt för oss. Vi har haft en riktigt tung period. Det här var otroligt skönt, säger Henrik Eriksson och pustar ut efter matchen. 

Hur har snacket gått mellan er spelare efter turbulensen?

– Vi kan inte göra så mycket. Inte mer än att koncentrera oss på att spela. Det kan vara tufft. Jag var när det hände förra gången, då vi låg i Allsvenskan. Förhoppningsvis kan det här göra att vi sluter oss samman ännu mer som grupp. 

Precis som i de tidigare mötena mellan Borås och Vimmerby, blev det här en jämn historia. 

– Jag tycker inte att vi gör någon vidare förstaperiod, sedan blev vi allt bättre. Vi minimerade våra misstag. Det tror jag var avgörande. 

Passande nog blev det också Henrik Eriksson, som tidigare kamperat flera säsonger tillsammans med VH-kaptenen Jakob Karlsson i junioråren i HV 71, som blev matchvinnare. Seriens poängledare gjorde en snygg dragning i friläge och satte 3-2-målet i den tredje perioden. I slutminuten kom sedan 4–2 i öppen kasse. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!