"På damsidan har vi ett väldigt go nu"

Rimforsa IF:s damer säkrade nyligen avancemang till division 3. "Det känns jätteskönt att det givit frukt", säger ordföranden Per-Arne Pettersson.

Rimforsa IF:s damlag vann division fyra.

Rimforsa IF:s damlag vann division fyra.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2019-09-17 19:13

Efter att ha vunnit seriefinalen mot Kuddby med 1-0, blev det i lördags klart att RIF-damerna håller till i division 3 nästa år. En stor framgång för klubben:

 – Det betyder en hel del för vår damverksamhet som vi har fått riktig fart på. Både på ungdomssidan och seniorsidan har vi ett väldigt go på damsidan nu, säger Per-Arne Pettersson, ordförande i Rimforsa IF. 

Rimforsa lade ned sitt damlag för många år sedan. Ett tag hade de ett gemensamt damlag med Kisa BK, men det höll bara ett par säsonger. 

Inför 2018 startade RIF till slut upp ett eget damlag igen. 

 – Vi har haft många tjejer på ungdomssidan, så vi kände ett behov av att ha ett damlag. Det känns jätteskönt att det givit frukt så snabbt. 

Trodde ni när damlaget startades upp att det skulle gå bra så här fort?

 – Ja, vi kände väl ändå att det fanns bra kompetens i de spelare som återkom till föreningen och de som kom upp underifrån. Målsättningen var ungefär på den nivån, att vi skulle röra oss uppåt i seriesystemet, svarar ordföranden. 

Vad tror du om chanserna i trean?

 – Oj, det törs jag egentligen inte uttala mig om i det här läget. Det viktigaste för oss blir att ha kvar stommen i laget. Uppflyttningen gör förhoppningsvis att fler av våra talangfulla tjejer blir kvar i föreningen. Tyvärr händer det ofta att damspelare lämnar, inte bara för andra klubbar, utan även på grund av plugg, skola och andra intressen. Samtidigt har vi en bra bredd så det känns bra. 

Karta: Rimforsa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!