Sum-Sim arrangeras två gånger per år och är en av de största tävlingarna på ungdomssidan. På torsdagen simmade 14-åriga Ellen Havskog från Hultsfreds simsällskap försök på 100 meter frisim. Hon slutade på en 27:e plats totalt med tiden 1.03.71. Fem sekunder efter jättetalangen Sofia Abrahamsson från Uddevalla som var snabbast i försöken.

– Ellen var lite nervös vid starten. Allt är så nytt och så stort, med så många bra simmare och nya intryck. Första 50 gick inte riktigt som hon hade tänkt och hon kom tyvärr inte till final. Men hon är en erfarenhet rikare, säger Lotta Havskog, som är mamma till Ellen.

Nu väntar ett kort uppehåll innan tävlingssäsongen drar igång igen i augusti. Ellen Havskog är en av 23 simmare som tävlar för Hultsfreds simsällskap.

– Ellen är i framkant och är ensam om att simma så pass frekvent. Hon tränar fem dagar i veckan och det gäller verkligen att man hittar guldkorn som gör det värt att fortsätta träna så mycket, säger Lotta Havskog.

Det blev tufft även för Västerviks SS Clara Kuggvik på Sum-Sim. 14-åringen gick inte vidare från försöken i 100 meter frisim. Clara slutade på 36:e plats med tiden 1,04,46.

– Det var ändå två sekunder snabbare än vad hon har simmat under vårens tävlingar, så hon är nöjd, säger tränaren Anders Ohlsén och berättar att Clara Kuggvik redan siktar mot 50 meter fritt i junior-SM i november.

– Får Clara bara komma igång med träningen ordentligt är jag övertygad om att hon kan bli hur bra som helst.