Modigs tvåmålsskytt i historisk seger

Det blev en historisk afton då tidernas första SHL-match spelades i staden. Festens temperatur nådde kokpunkten när slutsignalen förkunnade att hemmalaget Oskarshamn besegrat gästande Leksand med 4–1

IK Oskarshamn tog en historisk seger i SHL.

Ishockey2019-09-17 21:30

Nykomlingsmötet fyllde SHL:s minsta arena till sista plats, 3 275 åskådare. Gästande Leksand saknade inte supportrar på plats, men det var ingen tvekan om att majoriteten av publiken önskade sig en klang och jubelföreställning från hemmalagets sida.

Leksand var det starkare laget under den inledande perioden. Oskar Lang, en av målskyttarna när laget vann sin premiärmatch i lördags, gjorde mål på nytt. När sedan Oskarshamns Filiph Engsund drog på sig ett matchstraff tryckte Leksand på ordentligt under det fem minuter långa powerplay som följde, men Langs mål blev periodens enda.

Oskarshamn gjorde fyra mål i premiären på bortaplan och jobbade på med målet att näta även på hemmaplan. I slutet av den andra perioden kom läget. Oskarshamn fick spela fem mot tre och då skrev Markus Modigs in sig i historieböckerna som klubbens förste SHL-målskytt i hemmaarenan.

– Kul att få göra sitt första mål i SHL, sade Modigs till C More.

Likaläge och få vågade sig nog på en gissning om hur poängen skulle fördelas när lagen äntrade isen inför den tredje perioden. Var det tid för Oskarshamns första SHL-seger någonsin eller skulle Leksand vinna andra raka i sin nya återkomst till högsta serien?

Första kapitlet av sannsagan SHL i hemmarinken slutade i lycka för hemmafansens vidkommande. När drygt sju minuter återstod att spela av den tredje perioden skapade Oskarshamn anfallet som avslutades med att Nicklas Heinerö gav laget en blytung 2–1-ledning.

När Markus Modigs, med 1.56 kvar att spela, skickade in 3–1-pucken i tom Leksandskasse var saken klar. Gästerna behöll sin målvakt i båset vilket hjälpte John Dahlström att fastställa slutresultatet. (TT)