Bra start – men vad har hänt nu med Åtvidabergs FF? 0-5 senast – och 0­-4 nu.

Fotboll2019-05-01 08:00

Efter bottennappet och tunga smällen mot Landskrona häromsistens var förstås ÅFF ute efter revansch i svåra klassikermötet med Ljungskile på Skarsjövallen i division 1-fotbollen.

Hur det gick?

Inte alls.

För andra matchen i rad blev det storförlust och ÅFF var helt chanslöst mot tippade topplaget. Det blev två snabba hemmamål (Jesper Westermark) i mitten av första halvlek och med tanke på hur matchbilden var det inte alls oförtjänt.

ÅFF bytte in anfallaren Alem Plakalo i paus för att stärka offensiven, men måljakten kom av sig innan den ens hade börjat på allvar. Det tog bara tio minuter innan det i stället lyste 4-0 på matchtavlan och var det inte avgjort dessförinnan så var det det definitivt då.

Det hände inte mycket konstruktivt framåt för ÅFF och innan Dardan Mustafas hyfsade frispark efter 79 minuter nästan ingenting.

Defensiven lämnade också mycket i övrigt att önska och vanligtvis så säkre Ibrahim Koroma var exempelvis olycklig vid ett par av baklängesmålen. Målvakten Henrik Gustavsson har nu släppt in nio mål på två matcher och utan en och annan vass räddning hade det till och med varit ännu värre.