Den 94:e upplagan av Kisa-pokalen spelades idag, och det var Vimmerby IF för hela slanten. "Jag tyckte det såg okej ut", säger Jesper Lätt, tränare i VIF.

Simon Larsson fick jubla efter att han retfullt lyft in bollen över måkvakten.

Fotboll2019-07-20 18:13

I den 94:e upplagan av den anrika Kisa-pokalen, Sveriges äldsta pokal utan avbruten följd, var det total Vimmerby IF-dominans.

Men i den första av matcherna, som spelades i 40 minuter fördelat på två halvlekar, ställdes värdarna Kisa BK mot Rimforsa IF. Det var en målfattig historia som slutade 0–0. Rimforsa IF gick dock segrandes ur den fajten efter en straffläggning som slutade 5–3 till RIF.

Sedan gjorde VIF entré i pokalen. I deras första match ställdes de mot KBK. VIF fick tidigt en 2–0-ledning och krossade till slut Kisa med 6–0.

Lördagens avslutande match var mellan VIF och Rimforsa, vilket blev en slags final om vem som skulle ro hem trofén. Även där hade de gulsvarta lekstuga.

VIF hade 2–0 med sig in i halvtidsvilan efter mål av Tage Falk och Simon Larsson, som retligt lyfte bollen över målvakten från en position utanför straffområdet.

I den andra akten ökade VIF ännu mer, och vann den halvan av matchen med 3–0, efter bland annat två mål inom loppet av två minuter genom den vindsnabbe Simon Sandholm. Markus Ahl avslutade VIF:s målkalas i den 38:e minuten i matchen som slutade 5–0.

Det var alltså inget snack om saken på Kisa IP. Två relativt bekväma matcher för Vimmerby IF ledde till en seger i Kisa-pokalen.

– Vi får en tidig ledning i den första matchen och det är på grund av att vi är aggressiva och håller uppe tempot. Sedan var det lite segstartat i den andra matchen, men när vi får 1–0 tar vi oss in i det rätt snabbt, säger tränaren Jesper Lätt som höll i spakarna för VIF under lördagen.

Detta var en slags uppstart för VIF efter sommaruppehållet. I veckan som kommer inleds förberedelserna inför höstsäsongen.

– Nu börjar vi med träningen igen på måndag. Jag tyckte att det såg okej ut i dag, värmen gör väl sitt lite. Det känns som att killarna hållit igång ganska bra under uppehållet. Nu kommer det en vecka där vi ska köra på lite hårdare, säger Lätt.

Jesper Lätt tyckte att det var en stabil insats av hela laget under matcherna, men han tilldelar extra beröm till Simon Larsson som vann mycket boll och var trygg på mittfältet, samt Tage Falk som gjorde det bra på en ovan högerbacksposition mot Rimforsa.

Simon Sandholm efter sitt första mål mot Rimforsa.