Karlsson om semimotstånd: "Helöppet"

Dackarna är sedan i onsdags klara för semifinal, men vilket motstånd det blir är ännu inte klart. Om Peter "PK" Karlsson får gissa kommer det vara fyra smålandslag som gör upp en plats i SM-finalen.

Peter Karlsson var nöjd över fixad serieseger.

Peter Karlsson var nöjd över fixad serieseger.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2019-08-23 08:30

Då Dackarna i går kväll fixade seriesegern står det klart att Målillalaget först kommer få välja ett semifinalmotstånd samt om de ska börja på hemma- eller bortaoval.

Kvartsfinalmötena är Smedarna–Lejonen och Västervik–Indianerna. Något önskemotstånd menar Peter Karlsson att han inte har, men om han får gissa hur kvartsfinalerna kommer sluta säger han så här:

– Det är svårt att sia om. Det är helöppet mellan Västervik och Indianerna. Men det kan nog vara så att de två Smålandsslagen lagen tar sig vidare och alltså totalt fyra i semin, säger Peter Karlsson.

Oavsett vilka Dackarna väljer att möta kommer det bli riktigt tuffa matcher tror "PK".

– Alla sex lagen som tagit sig till slutspel är väldigt bra. Det kommer vara vind i ryggen och stolpe in som avgör hur det kommer sluta.

Vad säger du annars om segern mot Indianerna?

– De fick igång tre man ordentligt i slutet så det blev tajt. Vi har en gubbe (Piotr Pawlicki) som inte levererar som han brukar (noll poäng i kväll) och då blir det jämnt. Men Indianerna är inget stryklag, de ledde ju faktiskt elitserien i början av säsongen.

Karlsson hyllar reserverna Frederik Jakobsen och Kacper Gomolski som imponerade med sina åtta poäng vardera i kväll.

– Båda gör en fantastisk match. Jag led med både Kacper och Frederik att de bara lyckades hålla Woffinden (Tai) bakom sig i tre och ett halvt varv i 14:e. Det hade varit riktigt kul för dem att klara av att hålla han bakom sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!