Jones lägger fotbollsskorna på hyllan

IFK Kalmar-spelaren Emma Jones väljer att lägga fotbollsskorna på hyllan. "Motivationen är inte densamma som när man var 18 eller 19", säger hon.

Emma Jones under en match mot sitt gamla lag, Vimmerby IF.

Emma Jones under en match mot sitt gamla lag, Vimmerby IF.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2020-03-31 19:00

Emma Jones kommer från Storebro och har ett förflutet som fotbollsspelare i bland annat Vimmerby IF. Efter nio år i IFK Kalmar väljer hon nu att avsluta sin karriär. 24-åringen hade tankar på att göra en sista säsong men har bestämt sig för att det inte blir något mer spel för henne.
– Beslutet har vuxit fram hos mig under en period och de som känner mig vet att jag haft tankar på att lägga av i två-tre år, säger Emma Jones och fortsätter:
– 70-80 procent av tiden tycker man att fotboll är svinkul men sedan finns de 20-30 procenten som inte alltid är så roliga. Som elitidrottare krävs det att man kan prestera hela tiden och det är den biten jag tappat lite av. Motivationen är inte densamma som när man var 18 eller 19 år.

Som sextonåring flyttade hon till Kalmar och började spela med IFK Kalmar. Hon gjorde en kort sejour i Hammarby IF i Elitettan 2014 och var med och tog laget upp till Damallsvenskan. Sedan kom hon tillbaka till IFK och har haft en minst sagt framgångsrik tid där. Det allra tydligaste minnet hon kommer att bära med sig är IFK Kalmars avancemang till Damallsvenskan 2017.
– Det är i särklass det bästa minnet. Det går inte ens att jämföra med Hammarby-avancemanget. Att göra det med klubben man spelat med i nio år (IFK Kalmar) var speciellt, säger Jones.

Hon utesluter dock inte att det kan bli en comeback i framtiden.
– Vem vet vad som händer? Jag kanske hittar motivationen igen. Men just nu vill jag ha en paus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!