VSGF segrade: "Extremt viktiga poäng"

Virserum har fått igång maskineriet på slutet. Under lördagen vann de med 7-5 hemma mot Munkedal - framför storpublik.

VSGF:s Simon Dahl gjorde fem, mål mot Munkedal.

VSGF:s Simon Dahl gjorde fem, mål mot Munkedal.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-02-01 20:35

Framför allt den första perioden är tränare Tomas Larsson och hans VSGF nöjda med.

– Vi sa att vi skulle gå ut i ett jäkla tempo från start och det gjorde vi. Vi sätter våra chanser och får till en bra ledning. I första perioden spelade vi lugnt och säkert, med kontroll. Där hade vi spelet, tycker Larsson. 

Efter 20 minuter ledde hemmalaget med 5-2. I resterande 40 minuter gick det något tyngre för VSGF. De fick en del utvisningar - bland annat matchstraff på Martin Holmstrand. 

– Det blir väl naturligt då att de kommer in i matchen. Samtidigt blir vi lite trötta när vi får försvara oss, säger tränaren, som ändå fick se laget vinna med 7-5. 

– Vi redde ut det okej ändå ju. Sedan kanske vi släppte in dem i matchen lite för enkelt. 

Lördagens seger mot Munkedal gav Virserum en rejäl självförtroendeboost och tre mycket viktiga poäng i tabellen. 

– Det är extremt viktiga poäng, menarTomas Larsson. 

Utöver segern var publiken ett stort glädjeämne. Virserum bjöd på gratis inträde tillsammans med sina sponsorer i den så kallade "enkronasmatchen". Det gjorde att hela 349 personer kom och tittade. 

– Roligt! Det ger extra tändvätska för spelarna när man har så mycket publik. Kul att orten sluter upp och kommer hit. Vi bjöd på bra hockey och en rolig match, så de fick nog valuta för pengarna, säger VSGF-tränaren. 

Poängen VSGF: Simon Dahl 5+0, Karl Torstensson 1+0, Oskar Nelson 1+0, Jim Nordh 0+5, Andreas Lundgren 0+4, Philip Elander 0+1, William Björklund 0+1. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om