Betygen: De var bäst i första mötet när VH vann

Hade Vimmerby lyckats konservera formen från vårserien? Jo, ett rungande ja. VH imponerade stort långa stunder när Dalen besegrades med 2–0. Många spelare kvitterar ut ett mycket högt betyg. Vi fastnade för de här fem i det stora urvalet.

VH fick en perfekt start då laget vann med 2-0 i första kvartsfinalmötet.

VH fick en perfekt start då laget vann med 2-0 i första kvartsfinalmötet.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-07 21:13

5 stjärnor: Anton Carlsson:

Vilken match Anton Carlsson gjorde. Forwarden lyckades med i princip allt – och var näst intill omöjlig att ta pucken ifrån. Var otrolig rörlig matchen igenom och skapade ytor både för sig själv och sin omgivning på ett mycket smart sätt. Dunkade även in 1–0 otagbart på Jakob Karlssons öppnande passning bakom mål. 

4 stjärnor: Oskar Lindgren: 

Det går inte att nog betona hur viktig Oskar Lindgren är för Vimmerby. Har en sån fart och ett sånt driv i sitt spel – och sätter full fart framåt så fort läge ges. Kombinerade det med säkert backspel. 

3 stjärnor: William Dageryd

Har växt, växt och växt under säsongen och har en hög lägstanivå i sitt spel. Vågar mycket mer offensivt, vilket han är bra på. Hans passning fram till backkollegan Pelle Ströms 2–0-mål var kort och gott strålande.

2 stjärnor: Robin Christoffersson

Utstrålar pondus. Vimmerby kan lita på sin målvakt och var hur stabil som helst i det första mötet. Höll nollan. 

1 stjärna: Isac Andersson:

Gjorde en stark match igen. Var så klok i sitt spel och var riktigt bra både offensivt och defensivt. Stod för många fina passningar. 

Dalen och VH möttes i den första kvartsfinalmatchen på tisdagen.
Dalen och VH möttes i den första kvartsfinalmatchen på tisdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!