VIK föll stort borta mot Tingsryd

Västerviks IK förlorade på söndagskvällen med 5-0 borta mot Tingsryd i kvalserien till Allsvenskan. Utklassning? Nej, hemmalaget hade marginalerna med sig. Och det hade inte VIK. - En konstig dag. Irriterande hur pucken studsade TAIF:s väg hela tiden. De fick in en hel enkla mål medan jobbade arslet av oss utan att få något för det, sammanfattade VIK-tränaren Mattias Karlin.

TAIF-jubel. Tingsryd vann matchen med 5-0 efter en strålande start och 1-0-ledning redan efter 28 sekunder. Västervik ligger alltjämt kvar på rätt sida strecket som innebär spel i HockeyAllsvenskan nästa säsong.

Ishockey2015-03-23 07:32

Västervik började oerhört sömnigt. Ett dåligt byte gjorde att hemmalaget tilläts glida in "på en skridsko" och peta in 1-0 efter bara 28 sekunder. Skottet, om man nu kan kalla det för det, kom ur nästan ingen vinkel alls och Ludvig Engsund i VIK-kassen kan inte vara helt nöjd med sitt ingripande där.
Första perioden var annars jämn, men inte särskilt välspelad från något av lagen.
- Var det något lag som skulle ha haft ledningen så långt så var det ju vi, säger Karlin.
TAIF blev nästan hundraprocentigt i perioden, men det andra av de två skotten, i boxplay, tog i innerstolpen och studsade ut.

Joacim Hedblad försökte, men varken han eller någon lagkamrat lyckades överlista TAIF-målvakten Wictor Ragnewall.