VH vann derbyt – tog tre jätteviktiga poäng

Rivalmöte och sexpoängsmatch. Då tog Vimmerby Hockey en mycket viktig seger mot Tranås. Det blev 6–2.

Todd Winder har precis gjort 2-1 för VH.

Ishockey2020-11-18 21:15

Som väntat blev det en jämn match mellan Vimmerby och Tranås. VH fick sämsta tänkbara start då Simon Rodling skickade in 0–1 redan i den andra minuten i powerplay.

Vimmerby hade svårt att få till något ordnat spel och också svårt att skapa heta chanser. Men så kom första chansen – och det blev mål direkt. Målkungen Mattias Wigley pricksköt 1–1 i krysset. När Tranås låg på som hårdast för ett nytt ledningsmål, blev det istället precis tvärtom. Efter en snabb spelvändning hittade Oskar Lindgren fram till Todd Winder. Kanadensaren avslutade stensäkert och satte 2–1. Resultatet speglade inte händelserna på isen, där TAIF var hetare än VH och också var vassare i spelet.

Tranås inledde piggt även i mittperioden, men fick ingen utdelning. Efter en stund ändrade matchen karaktär totalt. VH tog över och dominerade stort spelmässigt. Hemmalaget satte också 3–1 efter mål av Philip Rondahl. Det kunde ha varit mer än så när vi summerade den andra perioden. Bland annat fick Vimmerby chans att spela fem-mot-tre i två minuter – utan att göra mål.

I den tredje perioden var det återigen Tranås som inledde bäst. Stundtals var VH hårt tillbakapressat. Efter 47:33 kom också reduceringen till 3–2. Filip Halvordsson nätade med ett hårt skott från blålinjen, när Vimmerby hade en avvaktande utvisning. Därmed var det upplagt för en dramatisk avslutning.

När Tranås jagade en kvittering var det Oscar Gustavsson som gjorde det viktiga 4–2-målet, när klockan stod på 55:04. Med tre minuter kvar satsade bortalaget allt på ett kort och plockade ut målvakten. Då gjorde Oscar Gustavsson mål igen. 5–2 i öppen kasse och derbyt var avgjort. I sista sekunden kom även 6–2 genom Linus Ljung.

12) Tyringe 5

Tranås jublar efter lagets ledningsmål till 1-0.
VH-Tranås 6-2

Målen: 0-1 (2.40) Simon Rodling (Anton Blomberg, Hampus Olsson), 1-1 (7.41) Mattias Wigley (Anton Carlsson, Oskar Lindgren), 2-1 (15.36) Todd Winder (Oscar Gustavsson, Oskar Lindgren), 3-1 (25.45) Philip Rondahl (Olle Hellström, Sebastian Vidmar), 3-2 (47:33) Filip Halvordsson (Max Rapp, Love Palm), 4-2 (55:04) Oscar Gustavsson (Todd Winder, Jakob Karlsson), 5-2 (57:30) Oscar Gustavsson (Ludvig Vännström, Pierre Gustavsson), 6-2 (59:59) Linus Ljung.