VH-konkurrenten: "Har aldrig varit med om det här"

Det är inte bara Vimmerby Hockey som kommer spela matcher på löpande band. VH-konkurrenten Mörrums GoIS är mitt uppe i det. "Jag har aldrig varit med om att spela två matcher på två dagar på seniornivå", säger tränaren Thomas Engman några dagar innan mötet mot Vimmerby.

Thomas Engman, tränare i Mörrum.

Thomas Engman, tränare i Mörrum.

Foto: Magnus Lejhall

Ishockey2020-12-16 16:15

I återstarten förra veckan blev det seger (5–2) mot Tyringe på onsdagskvällen – och pisk mot Hanhals (0–4) på fredagen. Det var bara en ljummen bris i speltempo mot vad som komma skall för Blekingegänget. 

Kolla här: 

* Onsdag (i kväll) Kalmar, borta

* Fredag: Borås, hemma

* Söndag: Vimmerby, hemma

* Måndag: Halmstad, hemma.

Hur klarar ni det här?

– Vi har inte så mycket val när serien ska vara slutspelad 3 januari. Vi har ju fördelen att vi har hunnit spela ett par matcher nu på slutet. För vissa kan det bli värre, säger Engman, som anslöt till Mörrum efter succéåren i Strömsbro och fortsätter:

– Tempot är nästan som när man spelade cupturneringar som liten, haha. 

Vad tycker spelarna om det intensiva matchandet?

– Ja..., vad ska de säga? De köper det och det är bara att gilla läget. Sedan har vi haft en dialog i gruppen, inte minst då när det gäller Halmstadsmatchen på måndag. Vi tog ett gemensamt beslut att vi ville spela den dagen efter Vimmerbymatchen. Halmstad och vi var överens. De spelar också två matcher på två dagar. 

Vad anser du om beslutet att spela så tätt?

– De som bestämmer kunde ha legat steget före och lyft den här frågan redan i slutet av november. Coronautbrottet var i ett tidigare skede mer utbrett i den västra och östra serien, och det var egentligen bara en tidsfråga innan vi skulle drabbas av samma sak i södra serien. 

Efter vinsten mot jumbon Tyringe har Mörrum passerat Vimmerby i tabellen och ligger just nu på femte plats, med två matcher fler spelade. 

Hur var det att börja spela igen?

– Ganska svårt. Vi har inte alls varit i samma fina slag som innan uppehållet. Visst vann vi mot Tyringe, men vi gjorde det utan att övertyga. Mot Hanhals kom vi inte alls upp i någon nivå. De körde mer eller mindre sönder oss. Jag tycker det är svårt att veta var vi står. 

Thomas Engman berättar vidare att Mörrum har klarat sig förhållandevis bra i coronapandemin, där "bara" två-tre spelare varit sjuka samtidigt, med lindriga symptom. 

– Just nu är truppen coronafri, men det här är nya upplevelser för alla och ständigt nya saker att hantera. Jag hoppas verkligen inte att blir någon mer återupprepning på det här. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!