VH-kaptenens tankar inför helgens hockeydrama

Halmstad Hammers på bortais. Det är sista uppgiften för Vimmerby Hockey i grundserien. "Vi ska fixa det här på egen hand", säger lagkaptenen Anton Carlsson.

Revanschsugen. Efter bottennappet mot Kalmar har Vimmerby Hockey, med kaptenen Anton Carlsson i spetsen, en mycket viktig match framför sig på söndag.

Revanschsugen. Efter bottennappet mot Kalmar har Vimmerby Hockey, med kaptenen Anton Carlsson i spetsen, en mycket viktig match framför sig på söndag.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-01-02 08:30

I onsdags kväll hade Vimmerby möjlighet att säkra en plats i Allettan.

Så blev det inte.

2–1-förlusten mot Kalmar var en missräkning.

– Det var synd att vi gjorde den matchen i det läget. Jag vet inte riktigt vad det berodde på. Kanske var det lite spänt. Vi kom inte alls upp i nivå. Vi var inte riktigt där, säger Anton Carlsson.

Hur gick snacket efteråt?

– Vi åkte till Kalmar för att vinna och ta ett steg närmare Allettan. När vi inte lyckades med det var så klart alla besvikna. Samtidigt vet vi att vi fortfarande har en bra chans. Det är bara att ladda om.

Kort sammanfattat har Vimmerby Hockey allt i egna händer. Tre eller två poäng mot Halmstad på söndag eftermiddag räcker för att säkra en plats i Allettan. Om det blir förlust väntar en nervkittlande avslutning på onsdag kväll, när Halmstad möter Troja/Ljungby i en hängmatch.

– Alla vet hur läget ser ut och vad som kommer krävas. Vi ser fram emot att åka ner till Halmstad och lösa det här på egen hand. Vi vill inte sitta på onsdag kväll och hålla tummarna för Troja, säger Anton Carlsson.

Vad talar för er?

– Vi är revanschsugna efter Kalmar-matchen och kommer spela på en helt annan nivå på söndag. Vi vet vad vi kan. Formen känns bra, så det finns ingenting att klaga på.

Hur viktigt är det för den fortsatta säsongen att ni går till Allettan?

– Självklart är det viktigt. Allettan har varit både föreningens och lagets mål hela säsongen. Vi vill spela mot de bästa lagen. Men det är inte på liv och död. Det går ta den andra vägen också, vilket vi visade förra året.

När Vimmerby och Halmstad möttes i början av november blev det bortaseger (3–1). Då imponerade hallänningarna med ett rappt och vägvinnande anfallsspel. "Det är det bästa laget vi mött", sa Phil Horsky efter den matchen.

Sedan dess har det gått upp och ner för Halmstad. På slutet har de förlorat flera viktiga matcher – trots att de värvat ett par namnkunniga spelare. Bland annat blev Mattias Åkesson, med drygt 300 allsvenska matcher på kontot, klar för Halmstad strax före jul.

Han måste Vimmerby ha lite extra koll på i helgen, precis som SHL-meriterade Alexander Johansson och VH-bekantingen Martin Pärna.

* Ni kan följa söndagens match på vår sajt, www.vimmerbytidning.se. Klockan 16:00 är det nedsläpp i Halmstad Arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!