Vännström gjorde mål – nu väntar en annorlunda jul

Vi fick vänta i 32 minuter. Sedan fick Vimmerby Hockey hål på nästjumbon Borås. Målskytt: Ludvig Vännström.

Ludvig Vännström visade vägen med sitt 1–0-mål mot Borås.

Ludvig Vännström visade vägen med sitt 1–0-mål mot Borås.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-12-22 22:11

Den 22-årige Umeåkillen visade vägen i tisdagens viktiga hemmamatch. Eller...själv vill han snarare lyfta fram lagkompisen Gustav Jansson som stod för den eleganta framspelningen.

– Jag behövde egentligen inte göra så mycket. Det var bara att lägga in pucken i öppet mål.

Hur som helst var det ett förlösande ledningsmål – som gav Vimmerby Hockey arbetsro. Hemmalaget kontrollerade resten av matchen på ett skickligt sätt och vann till slut med 3–0.

– I den första perioden var det ganska jämnt. Då hängde Borås med. Vi hade svårt att få till kontrollerade anfall i deras zon, säger Ludvig Vännström.

Sedan blev det bättre fart på spelet...?

– Ja, vi hade en växel till i andra och tredje perioden. De hade inte så många vassa chanser, utan det kändes stabilt. Det var riktigt skönt att vi studsade tillbaka efter förlusten mot Mörrum senast.

Tack vare segern ligger Vimmerby Hockey fyra i den haltande tabellen.

– Vi har allt i egna händer. Det är upp till oss själva att ta de poängen som behövs. Vi behöver inte fokusera på några andra lag, utan det är bara att köra, säger Vännström.

Vad talar för VH i det här läget?

– Vi har en grym keeper och ett bra försvarsspel, vilket gör att vi inte släpper till många lägen. Det kommer gynna oss i längden.

Nu har Vimmerby Hockey träningsfritt i några dagar. För Ludvig Vännström väntar en annorlunda jul. Han hinner inte åka hem till Umeå, eftersom det är match mot Nybro redan på lördag.

Men han får träffa sina föräldrar ändå...

– Ja, de har kommit till Småland. Vi ska fira hos min moster i Växjö. Det blir första julen som jag inte är hemma i Norrland, men det blir bra det också.

Annars då, hur är hockeylivet i Vimmerby?

– Jättebra. Jag trivs kanon. Det är ett härligt gäng och allt funkar som det ska. Jag är jättenöjd med klubbvalet, säger Ludvig Vännström som värvades ifrån Piteå HC inför den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!