Tredjeperioden fĂ€llde VH – igen: "Vad ska jag sĂ€ga?"

Fem matcher spelade i Allettan – och Vimmerby Hockey har haft det förtvivlat svĂ„rt i den tredje perioden under varenda en. I hemmaförlusten mot HC Dalen tappade laget allt i de tvĂ„ sista minuterna. "Det Ă€r tufft, men vi kommer att lĂ€ra oss", sĂ€ger VH-trĂ€naren Phil Horsky.

Vimmerby Hockey förlorade hemmamatchen mot HC Dalen. "Ett skott Àr skillnaden", menar trÀnaren Phil Horsky.

Vimmerby Hockey förlorade hemmamatchen mot HC Dalen. "Ett skott Àr skillnaden", menar trÀnaren Phil Horsky.

Foto: Kollage/Haris Dreco

Ishockey2021-01-20 22:47

Den första perioden i onsdagens Allettan-match mot HC Dalen kan mycket vĂ€l ha varit Vimmerby Hockeys allra bĂ€sta hittills under sĂ€songen. Det mĂ€rktes att det var ett hungrigt lag som ville ha tre poĂ€ng. 60 minuter senare Ă€r det istĂ€llet tvĂ„ svaga minuter som avgör matchen. VH hade en 2–0-ledning med sig inför den sista perioden – men tappade allt och slĂ€ppte in fyra mĂ„l. 

– Vi spelade fantastiskt bra i 55 minuter. Sen tar de mĂ„lvakten med tvĂ„ minuter kvar, fĂ„r kvitteringen och sen Ă€r det ett skott som Ă€r skillnaden, sammanfattar Phil Horsky. 

I Àrlighetens namn sÄ sÄg det ÀndÄ ut som att VH hade total kontroll. Mathias Wigley sköt in sin egna retur och gav hemmalaget ledningen i den första perioden, dÀr hans lag visade upp ett blÀndande spel. Man borde ha haft en större ledning.

Och Ă€ven om den andra perioden inte var lika dominant frĂ„n hans gĂ€ng sĂ„ kom Ă€ndĂ„ utdelningen i mitten av den, nĂ€r Jonas Nyman pricksköt in 2–0 i powerplay. 

Dittills pekade allt mot tre VH-poĂ€ng. Det skulle förĂ€ndras. 

Dalen fick ett powerplay precis i början av sistaperioden – och fick en viktig reducering. SHL-meriterade Martin Thörnberg laddade den stora bössan.

– Jag tycker att vi kontrollerar matchen fram till de fĂ„r ett powerplay i tredje perioden. Thörnberg gör mĂ„l och sen Ă€r det hockeymatch igen, konstaterar Horsky. 

Med drygt en minut och 30 sekunder kvar att spela plockade Dalen ut mĂ„lvakten och lyckades via en VH-skridsko hitta en kvittering. FörlĂ€ngning? Nej, 31 sekunder efter kvitteringsmĂ„let hittade Anton Johansson nĂ€tet och sĂ„g till att fullborda Dalens vĂ€ndning. Vimmerbys kollaps var ett faktum. GĂ€sterna faststĂ€llde slutresultatet till 2–4 i tom VH-bur.

VH har inte vunnit en enda tredjeperiod i Allettan hittills. PĂ„ de fem spelade matcherna har VH förlorat fyra sistaperioder och spelat oavgjort i en. 

Är det oroande att ni inte lyckas döda matcherna?

– Nja, lite. Vi skapar vĂ€ldigt mycket framĂ„t och har ett par tvĂ„-mot-ett-lĂ€gen. Vi har spelsystemet och spelarna för att stĂ€nga matchen. Innan 2–2-mĂ„let hade vi det under kontroll, sĂ„ vad ska jag sĂ€ga? Det Ă€r tufft, men vi kommer att lĂ€ra oss. SĂ„ klart Ă€r det aldrig roligt att torska pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet, sĂ€ger VH-trĂ€naren.

Vimmerby–Dalen 2–4

MĂ„len: 1–0 (03:10) Mathias Wigley (Pelle Ström, Christian Lindberg), 2–0 (29:37, spel 5 mot 4) Jonas Nyman (Sebastian Vidmar, Jakob Karlsson), 2–1 (43:05, spel 5 mot 4) Martin Thörnberg, 2–2 (58:28) Anton Johansson, 2–3 (58:59) Johan Malmborg, 2–4 (59:29) Adam Hirsch.

Skotten: 27–34 (16–8, 6–10, 5–16).  

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!