Staffan Lundh optimistisk – "Men jobbet ska göras"

Hockeyettans upptaktsträff är avklarad. Nu ska det avgöras – och Vimmeby Hockey är en av toppkandidaterna. "Inget konstigt att vi nämns i förhandssnacket", säger VH:s tränare Staffan Lundh.

Vimmerby Hockey. Staffan Lundh och Jakob Karlsson.

Vimmerby Hockey. Staffan Lundh och Jakob Karlsson.

Foto: Fredrik Karlsson/Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2021-09-29 15:14

Känner ni hur det börjar närma sig? På söndag väntas det bli publikfest i Vimmerby ishall, när Kalmar kommer på besök i seriepremiären av hockeyettan. 

Under onsdagen samlades de tio lagens tränare på en upptaktsträff i Mörrum. Där intervjuades VH:s tränare Staffan Lundh:

– Vimmerby har haft en stabil grund de senaste åren och utifrån det hoppas vi kunna ta nästa steg, sa han.

När vi når tränaren i bilen på väg hem från upptaktsträffen berättar han mer om hur det var att träffa de andra tränarna. 

– Som vanligt ungefär. Inga sensationer direkt. Det är en ganska skön stämning mellan tränarna. Alla är medvetna om läget och hur tufft det här jobbet kan vara. Det finns ingen som sätter sig på några höga hästar, säger Staffan Lundh. 

På upptaktsträffen fick även Blekingesportens hockeyreporter Björn Skarpsvärd uttala sig om de olika lagen. 

– Att åka upp i Småland en onsdagskväll är inte alltid det roligaste. Jag tror det kommer gå bra för Vimmerby, sa Skarpsvärd som tippar Vimmerby tvåa i höstserien. 

– Det är inget konstigt att vi nämns i förhandssnacket. Positivt så klart att de ser oss på det sättet. Sedan gäller det att ha lite tur, att det studsar med och att vi gör ett bra jobb. Vi har en bra plattform att stå på, men jobbet ska göras match efter match, säger VH-tränaren Staffan Lundh i bilen på väg hem.

Två av tränarna hade Vimmerby Hockey som favorit till att vinna serien. Hanhals Per Ljusteräng, och så Staffan Lundh själv:

– Det blir så jäkla mesigt det där annars. Självklart tror jag på vårt lag, jag kan inte stå där och säga att jag tror på några andra mer. Vilket tips jag än hade gett så spelar det ingen roll. Det som spelar roll är vad vi ska göra nu framöver. Sedan ska man inte förminska de här träffarna. Det är bra för att öka intresset runt hockeyn.

På söndag väntar alltså Kalmar på hemmais. Motståndartränaren Viktor Tuurala sa på upptaktsträffen att han ser fram emot mötet:

– Det blir en jäkligt rolig match. Får vi ihop vårt spel kan vi göra en riktigt bra insats. 

Staffan Lundh försäkrar att hans Vimmerby kommer vara väl förberett till premiären. 

Passade du på att skicka någon psykning till Kalmartränaren inför matchen?

– Nej, jag tror inte att det går att dölja något eller psyka någon för att få en fördel. Det ska göras på söndag helt enkelt, säger VH-tränaren.

Jakob Karlsson är tillbaka som lagkapten, efter att ha fått "låna ut" C-märket till Anton Carlsson förra säsongen.
Jakob Karlsson är tillbaka som lagkapten, efter att ha fått "låna ut" C-märket till Anton Carlsson förra säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!