Thörnberg fick tröjan hissad – sedan vann HV71

Klubbikonen Martin Thörnberg fick tröjan hissad i taket. Sedan vann HV71 mot Brynäs med 3–1 och bröt en sju matcher lång förlustrad. –Att få stå här och ha uppnått sina drömmar känns som en dröm i sig, säger Thörnberg i ett känslosamt tal.

Martin Thörnberg fick tröjan hissad.

Ishockey2023-01-05 20:04

14 säsonger och över 700 SHL-matcher. Addera fyra SM-guld och det är lätt att förstå varför Martin Thörnberg, 39, har fått ikonstatus i HV71.

Nu har han sällat sig till en exklusiv skara i Husqvarna Gardens tak.

David Petrasek, Johan Davidsson, Stefan Liv, Pelle Gustafsson, Stefan Örnskog och Fredrik Stillman har sina tröjor hängande i taket sedan tidigare. Nu finns även Martin Thörnbergs tröja med nummer 10 på ryggen där.

"En stor dröm"

I en känslofylld ceremoni före hemmamatchen mot Brynäs förevigades Thörnberg – och han var väldigt rörd.

– När jag var liten hade jag en stor dröm. Det var att spela i HV71, precis som pappa. Naturligtvis drömde jag också om att vinna SM-guld och få tröjan hissad i taket, säger han i sitt tal under ceremonin.

– Att få stå här och ha uppnått sina drömmar känns som en dröm i sig. Det är helt fantastiskt och något jag är oerhört tacksam för.

För HV71 började det trögt och efter första perioden ledde Brynäs efter ett mål av Hannes Björninen.

Men sedan lossnade det för hemmalaget som i andra perioden garanterat fick Thörnberg att dra på smilbanden på läktarplats.

Matchstraff

Emil Andrae kvitterade, Måns Lindbäck ordnade ledningen och Radan Lenc samspelade vackert med Mikkel Bødker för 3–1 med 2.14 kvar av mittenakten. Lenc fick minuten senare en rejäl tackling av Brynäs Simon Bertilsson som fick fem minuters utvisning plus matchstraff för huvudtackling.

HV71 vann till slut med 3–1 och bröt därmed den dystra sviten på sju raka förluster.