Nye hockeytränaren om nyförvärven i VH

Många nyförvärv – som vanligt. I princip är halva truppen ny jämfört med förra säsongen. Vi bad nye tränaren Hampus Sylvegård att ge nyförvärven i Vimmerby ett omdöme.

Oscar Gustafsson, Balínt Horvath och Eddie Levin är några av nyförvärven som tränaren Hampus Sylvegård berättar om.

Oscar Gustafsson, Balínt Horvath och Eddie Levin är några av nyförvärven som tränaren Hampus Sylvegård berättar om.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-09-30 18:00

Kontinuitet, säsong för säsong. Glöm det. Det är inte hockeyklubbarnas vardag. Visst är det flera spelare som har spelat lång tid i Vimmerby Hockey, men många är också helt nya bekantskaper för VH-fansen i höst. När Hampus Sylvegård kort bedömde nytillskotten pratade han sig varm om att så många bidrog till glädje och att bygga lagkänsla med sitt sätt att vara. 

Scott Hector: Sjukt seriös kille och mycket noggrann. Är en härlig människa och bra på att diskutera saker och ting, även sånt som inte rör hockeyn. Har målvaktsmässigt gett ett bra intryck och höll bland annat nollan i en match mot Nyköping. 

William Alftberg: Skridskostark och en back med fin blick för spelet. Kommer från Nybro och tanken är att han ska ha en högre profil i Vimmerby.

Oskar Lindgren: Presterar på topp varje dag. Är också mycket seriös och vill mycket med sin hockey. Är hårdför, rejäl och professionell i det han gör. Rak i sin kommunikation och en av våra assisterande kaptener. 

Johan Norberg: Lite lik Oskar Lindgren. Är storväxt och mycket rejäl i sitt spel i egen zon. Kommer bli viktig för oss i boxplay och en kille som har lätt till skratt. 

Charlie Björklund: Precis som Norberg en kille från Oskarshamn. Charlie är en väldigt snabb forward och kommer bli nyttig för oss i spelvändningarna. Har nästan alltid ett leende på läpparna. 

Oscar Gustafsson: Har tidigare spelat många säsonger i Vimmerby. Är en riktig speedkula, stark i kroppen och mycket vältränad. Har en säsong bakom sig i Karlskrona. Är nu tillbaka och min känsla är att det finns en stor poängproduktion i honom. Kommer till mycket lägen. 

Balínt Horvath: En tvåvägscenter från Ungern som spelat många år i Sverige nu. Är stark på puck och en seriös kille. Finns förutsättningar att han kan göra mycket poäng. 

Adam Bäckstrand: Stor potential. Är en playmaker och kan bli viktig i vårt powerplay. Har mycket i sig och en duktig passningsspelare med bra spelsinne. 

Eddie Levin: Är tillbaka i Vimmerby Hockey igen och har sett bra ut på försäsongen. Har producerat mycket poäng och det syns att Eddie har känsla för nätet. Har kompletterat Jakob Karlsson och Anton Carlsson i "Vimmerbykedjan" på ett bra sätt i träningsmatcherna. 

Jacob Sundin: Var skadad en tid på försäsongen, men tillbaka nu. Är ung och välskolad (Skellefteå). Det märks. Har många fina kvaliteter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!