Två bra perioder av VH i knapp förlust

Vimmerby Hockey inledde säsongen med en träningsmatch borta mot Västervik på måndagen. Inför nästan 500 åskådare bjöd de upp till kamp. Västervik vann ändå med 3–1. "Jag är nöjd både med första och tredje perioden", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Anton Carlsson gjorde 1-0 för VH mot Västervik.

Anton Carlsson gjorde 1-0 för VH mot Västervik.

Foto: Rikard Nilsson

Ishockey2022-08-15 21:28

VH fick ett tidigt power play där de skapade bra tryck på hemmalaget. Jakob Karlsson var nära att göra mål. VIK:s första chans fick Hampus Plato, men då räddade Robin Christoffersson förtjänstfullt. Jakob Karlsson vaskade även fram gästernas andra heta chans i matchen utan att göra mål. I slutet av första perioden fick Västervik bra press på VH i power play, men lyckades inte ta ledningen då heller. Istället kom 1–0 precis innan första perioden var över. VH fick spel fem mot tre och Anton Carlsson hittade rätt. 

– Vi gjorde det väldigt bra i första och vågade hålla i pucken och vara aggressiva i vårt spel.

I upptakten av andra perioden kvitterade hemmalaget. 1–1 gjordes av Lukas Stenlund med en man mer på isen. Västervik tog även ledningen drygt halvvägs in i andra perioden. Hannes Lindström hittade fram med en läcker passning till Joakim Hagelin. Kort därefter kom även 3–1 efter en styrning av Lukas Stenlund.

– Andra var raka motsatsen mot den första. Vi var väldigt passiva och tog inga egna initiativ. Det straffar sig direkt mot ett så bra lag som Västervik.

I tredje perioden mattades båda lagen något. Det fanns chanser åt båda håll, men målen uteblev och VIK vann med 3–1.

– Det såg klart bättre ut i tredje från vår sida. Totalt sett fick jag många bra svar. Spelet såg bra ut särskilt med tanke på hur tidigt vi är i processen, sa Hampus Sylvegård som framhöll Robin Christoffersson i målet samt nyförvärvet Johan Norberg.

VIK-tränaren Martin Gudmundsson summerar första träningsmatchen på följande sätt:

– Det vi är mest nöjda med är att vi i stora delar av matchen släpper till lite målchanser. Strukturen utan puck är det enda vi har tränat på och det ser vi mycket tendenser i. Vi jobbar tillsammans och det blev bättre och bättre ju längre matchen led. Sedan är alltid några barnsjukdomar som vi måste jobba bort. Överlag en okej första match för säsongen.

VIK–VH 3–1

Första perioden: 0–1 (19,54) Anton Carlsson, spel fem mot tre.

Andra perioden: 1–1 (3,24) Ludwig Stenlund (Anton Öhman, Isak Salqvist), spel fem mot fyra, 2–1 (10,39), Joakim Hagelin (Hannes Lundström), 3–1 (12,14) Ludwig Stenlund (Anton Öhman).

Utvisningar, VIK: 4 x 2 min. Vimmerby: 3 x 2 min.

Skotten: 41–19 (12–8, 18–3, 11–8)

Västerviks Joakim Hagelin och Vimmerbys Eddie Levin i brottartagen.
Västerviks Joakim Hagelin och Vimmerbys Eddie Levin i brottartagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!