Stora hyllningen till laget: "Jäklar vad stolt jag är"

Vimmerby Hockey gjorde processen ganska kort med Halmstad Hammers under söndagen och klarade av sitt första delmål: att ta sig till Allettan. Efter matchen var VH-tränaren Phil Horsky mäkta imponerad av sitt lags insats. "Det är vår bästa match på hela säsongen", säger han.

Vimmerby Hockey gjorde jobbet borta mot Halmstad Hammers och såg till att bli klara för Allettan.

Vimmerby Hockey gjorde jobbet borta mot Halmstad Hammers och såg till att bli klara för Allettan.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2021-01-03 18:55

Vinna eller (nästan) försvinna. Det var vad som gällde för Vimmerby Hockey när man åkte till Halmstad för att möta Hammers under söndagseftermiddagen. Båda lagen slogs om den sista platsen till Allettan – och det var VH som tog den. 

Egentligen var det bara en gång som det såg ut att gå emot VH. Det var när Halmstad tog ledningen genom Robin Dahse i den första perioden. Efter det var det VH:s match för hela slanten. Laget släppte aldrig greppet.

– Jag tycker att alla steppade upp och jäklar vad stolt jag är över killarna. Det var lite motgång i början men det var otroligt bra att svara upp på det sättet borta mot ett så pass bra lag, säger VH-tränaren Phil Horsky kort efter matchen.

Han syftar på den snabba vändningen som hans lag stod för. Det var i synnerhet Jakob Karlsson som var pådrivande i den. Karlsson gjorde själv 1–1 med ett lågt skott, innan han mycket fint spelade fram Mathias Wigley som kunde raka in 2–1 i slutet på den första perioden. 

– Vi har så många ledartyper och så mycket karaktär i laget. "Jagge" (Jakob Karlsson) är en av spelarna som verkligen steppar upp idag (läs söndag), berömmer Phil Horsky. 

Därefter var det bara en enda trygg resa mot Allettan-biljetten för VH. Det var åtminstone så det såg ut från åskådarhåll. 

Pierre Gustavsson och Todd Winder styrde in 3–1 respektive 4–1 i den andra perioden, och även om Halmstad reducerade så var Hallänningarna aldrig riktigt nära. När Gustavsson gjorde sitt andra mål för matchen, 5–2 i början på den tredje perioden, så var saken klar. Anton Carlsson fick sätta kronan på verket i slutsekunderna och skicka in 6–2 i tom kasse. 

– Det var vår bästa match på hela säsongen. Vi visste att Halmstad skulle komma ut hårt men vi satte mycket press på dem och skapade massa problem med vårt anfallsspel. Powerplay och boxplay var riktigt bra. Alla bitar klickade, menar Horsky, som var lättad och glad över att VH klarat av sitt första delmål och tagit sig till Allettan:

– Jag glad men imponerad, framför allt. Det är klart att det är kul att gå till Allettan, men jag är mest glad över sättet vi spelar på. Det är en av de största vinsterna jag haft i föreningen, måste jag säga. Folk vet inte hur svårt det är att ta sig till Allettan och hur svårt det är att vinna borta mot Halmstad. Alla i laget ska ha en stor eloge för det.

Nu väntar ett par dagars ledighet för laget innan man börjar förbereda sig för den första matchen i Allettan, som spelas redan på söndag.  

– Vi kommer ju möta topplag hela tiden, men det kommer inte bli svårare och inte lättare. Det ska bli kul att möta andra lag och fortsätta jobba med alla bitar. Vi har spelat bra hockey under säsongen och det är kanske bara två matcher av 22 som vi är missnöjda med, säger tränaren.  

Hur ser du på truppen inför Allettan... Vill du ha in några förstärkningar tills dess?

– Ja, vi har hela tiden pratat om att få in en back, så vi får se. Men jag tycker att det här laget vi har är riktigt bra att jobba med. Det finns alltid småsaker att förändra och förbättra, men vi ska inte stressa med något. Nu tar vi två lediga dagar innan vi kör fyra pass i veckan inför söndag. Det räcker för att förbereda oss.  

"Jag tycker att alla steppade upp och jäklar vad stolt jag är över killarna", säger Phil Horsky.
"Jag tycker att alla steppade upp och jäklar vad stolt jag är över killarna", säger Phil Horsky.
Halmstad-Vimmerby 2–6

Målen: 1–0 Robin Dahse (08:59), 1–1 Jakob Karlsson (13:38), 1–2 Mathias Wigley (Jakob Karlsson, Anton Carlsson) (19:20), 1–3 Todd Winder (Eric Backman) (21:57), 1–4 Pierre Gustavsson (Oskar Lindgren, Gustav Jansson) (25:43), 2–4 Mattias Åkesson (33:09), 2–5 Pierre Gustavsson (Ludvig Vännström, Gustav Jansson) (42:13), 2–6 Anton Carlsson (Oskar Carlsson) (59:06). 

Skotten: 11–10, 16–6, 13–12. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!