Segertåget fortsätter att tuffa på – VH vann igen

Vimmerby hade radat upp segrar. För gästande Huddinge var det precis tvärtom. Trendbrott? Nä. VH vann för femte matchen i rad. Nu med 3–1.

VH firar efter sitt fina andra mål i matchen. Vimmerby vann med 3-1.

Ishockey2021-02-10 21:04

I vanlig ordning rivstartade Vimmerby i den första perioden och tog tidigt ett starkt grepp om matchen. Huddinge, med fyra raka förluster i bagaget, hängde helt enkelt inte med i hemmalagets höga tempo.

Redan efter två minuter small det bakom HIK-målvakten Sebastian Andersson. Formstarke kanadicken Todd Winder satte 1–0 efter retur. Fem minuter senare var det dags igen. Den här gången blev han snyggt framspelad av backen Christian Lindberg efter en snabb spelvändning.

Vimmerby fortsatte att spela piggt, dominera spelet och åka mycket skridsko. Det var närmare 3–0 än 2–1. Ändå blev det just det sistnämnda – i periodens näst sista sekund. Kim Lennhammer fick pangträff och reducerade.

Mittperioden blev betydligt jämnare och Huddinge var på kvitteringsjakt. Så kom ett stort misstag av gästerna i slutet av perioden. Johan Schreiber kom ren och avslutade säkert.

Vimmerby kontrollerade matchen i sista akten och hade god hjälp av HIK, som drog på sig massor av utvisningar. Spelet i numerärt överläge höll däremot inte alls klassen i VH den här aftonen. Det var trubbigt och fantasilöst. Trots åtta (!) försök blev det inget mål och de heta målchanserna i den spelformen var också lätträknade.

Nu gjorde det ingenting. Vimmerby vann ändå fullt välförtjänt och tog alltså femte raka segern. Huddinge verkar vara ett lag helt i obalans och drog på sig mängder av helt onödiga utvisningar.

VH-Huddinge 3-1

Första perioden: 1–0 (:29) Todd Winder (Jakob Karlsson, Linus Ljung), 2–0 (7.36) Todd Winder (Christian Lindberg, Oscar Gustafsson), 2–1 (19.59) Kim Lennhammer (Alexis Binner, Joakim Hälleström).

Andra perioden: 3–1 (37.33) Johan Schreiber.